ForsideAktuelt

I 2020 gentager CISU succesen med at stille Levende Havs kutter Anton til rådighed for medlemsorganisationer. (Folkemødet foregår i år fra den 11. til 14. juni.)

 

For at få en tid på Anton skal man indsende et tilmeldingsskema til Kim Jensen på cisu@cisu.dk

 

For at tilgodese både de organisationer, der er tidligt ude og har brug for klarhed om tidspunktet, og dem, der har brug for mere tid, vil det være sådan, at halvdelen af tiderne vil blive fordelt efter først-til-mølle, mens resten vil blive fordelt kort efter deadline den 14. april.

 

Del dine erfaringer og idéer

CISU opfordrer alle medlemsorganisationer til at udveklse idéer og gøre brug af hinanden. Derfor er der oprettet et dokument, hvor man kan skrive sine tanker om et arrangement ned sammen med sine kontaktdeltaljer. Der er også et skema, hvor man kan skrive personer, der er til rådighed for andres arrangementer på.

 

Dokumentet findes her

 

Når programmet er sammensat, kommer her en oversigt sorteret efter arrangementer på Anton

 

Vanen tro har CISU samlet en arrangementskalender over relevante events.

Den kommer senere her.

 

Igen i år vil CISUs bestyrelse været vil rådighed for andres debatter.

 

 

Kort fortalt:

  • Hvem kan være med? CISUs medlemsorganisationer kan søge
  • Hvad koster det at være med? Ikke noget.
  • Hvor længe kan et event vare? Cirka 1 time. (se skema) hvis to organisationer går sammen, kan man slå tiderne sammen. (se skema)
  • Er der mikrofon og højttaler? Ja.
  • Kan CISU hjælpe med at moderere en debat? Ja.
  • Hvad skal man selv sørge for? Næsten alt. CISU lægger det i programmet og annoncerer, og Levende Hav står for det tekniske, men ellers skal man selv planlægge og gennemføre.
  • Skal det handle om udvikling i fattige lande? Ikke nødvendigvis som hovedtema, men det er da oplagt med internationale vinkler, når man nu er der som medlem af CISU.
  • Hvordan kommer jeg med? Udfyld skemaet her og send det til kj@cisu.dk
  • Hvor kan jeg få mere at vide? Skriv til Kim Jensen på kj@cisu.dk
CISU har været til stede på Folkemødet siden 2012.

Tilstedeværelsen har været af forskellig karakter, men grundlæggende mener, CISU, at Folkemødet er en vigtig begivenhed for organisationer og politikere. Derfor er CISU til stede på en måde, der bedst muligt understøtter medlemsorganisationernes interesse.

 

2012: CISU var repræsenteret ved kommunikationskonsulent Tune Nyborg, der gjorde sig betragtninger om CISUs muligheder for et bidrag. Udvikling var stort set ikke et tema på Folkemødet i 2012.

 

2013: CISU deltog som arrangør af debatter om politikernes syn på udviklingsbistand, den folkelige del af udviklingsbistand og ulighed kontra fattigdom. Udbyttet var at sætte udvikling på dagsordnen.

 

2014: CISU var en del af Det Globale Telt. Debatter om ”skaber tabersager og støttesange vores billede af u-lande”, diskussion af Danidas udviklingsstrategi, frivilliges rolle og EU og udvikling. Igen var udbyttet at udvikling kom på dagsordenen. Vi fik desuden politikere i tale.

 

2015: CISU deltog igen i Det Globale Telt med debatter om Udvikling i Skrøbelige Situationer, politisk gennemslagskraft og folkeligt engagement. Igen var udbyttet at præge en dagsorden. Desuden lykkedes det at få hovedpersoner i tale.

 

2016: CISU havde ingen fast plads i Det Globale Telt og arrangerede ikke selv debatter. Deltog i andres arrangementer og lavede samlende forarbejde. Udbyttet var i høj grad at sætte et aftryk og samle input. Der var adskillige arrangementer om udvikling. CISU var til stede og gav opsamling på 29 arrangementer. Den officielle evaluering giver grund til at tro, at politikere er modtagelige over for blød lobbyisme.

 

2017: CISU arrangerer ikke selv debatter, men stiller sig til rådighed for andre og blander sig i debatter. Der vil blive holdt et formøde for medlemsorganisationer og lavet en samlet oversigt over relevante arrangementer.

 

2018: CISU arrangerede ikke selv debatter, men stillede sammen med Levende Hav fiskekutteren Anton til rådighed for medlemsorganisationer.

 

2019: CISU gentog succesen med at stille Levende Havs kutter Anton til rådighed for medlemsorganisationer.