ForsideAktueltNyheder Nyheder

 

 

30-08-2016

CISU sidder i bestyrelsen for den nye forening Verdens Bedste Nyheder


Verdens Bedste Nyheder er gået fra at være en kampagne til at være et succesfuldt nyhedsmedie. For at følge med udviklingen skulle initiativet stiftes som en forening. CISU er blandt de stiftende medlemmer.

 

Af Camilla Bøgelund


Projektrådgivningen, der senere blev til CISU, var en af de bærende kræfter, da Verdens Bedste Nyheder startede i 2008, og mange af medlemsorganisationerne har været støttemedlemmer. Fra d. 23. august fik samarbejdet en ny form. Verdens Bedste Nyheder skulle stiftets som en forening, og CISU har en plads i den nye bestyrelse. Det glæder Kim Jensen, kommunikationskonsulent i CISU og bestyrelsesmedlem i Verdens Bedste Nyheder.


- Verdens Bedste Nyheder har været en af de vigtigste oplysningskampagner i Danmark, og derfor er det også vigtigt, at CISUs medlemsorganisationer er repræsenteret i bestyrelsen og sikret indflydelse, siger han.

 

Thomas Ravn Pedersen, direktør i Verdens Bedste Nyheder, glæder sig også over, at CISU fortsat er med.


- Jeg er enormt glad for, at CISU er med i bestyrelsen. For os har CISU altid været en vigtig spiller, der rummer bredden og dybden i det danske civilsamfund, siger han.

De stiftende medlemmer er Globalt Fokus, 92-Gruppen, CISU, Dansk Industri og Dansk Erhverv. Foreningens første bestyrelse består af Birgitte Qvist Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Camilla Brückner, chef for UNDP’s nordiske kontor, Stine Pilegaard Jespersen, underdirektør i Dansk Erhverv samt Thomas Bustrup, direktør i Dansk Industri. Derudover vil der være yderligere fire bestyrelsesmedlemmer, der vil blive valgt af de fem øvrige medlemmer ud fra særlig kundskab.


Den nye status som forening giver større frihed og selvstændighed og gør afsenderen mere klar. Derudover sikrer sammensætningen af den nye bestyrelse også en bredere vifte af aktører, der skal løfte opgaven med at kommunikere Verdensmålene.


- Der er brug for alle lige fra civilsamfundsorganisationer til erhvervslivet, sagde Birgitte Qvist Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, på generalforsamlingen.
 

Udenrigsministeriet bakker også op om den nye forening