ForsideAktueltNyheder Nyheder

 

 

24-10-2019

DERF aktiveret til internt fordrevne i det nordøstlige Afghanistan

Sammenstød mellem de afghanske styrker og Taliban i det nordøstlige Afghanistan er blusset op og har i løbet af den sidste måned sendt mere end 10.000 familier på flugt. Igen.

Den danske nødhjælpspulje – DERF er derfor blevet aktiveret til støtte af de internt fordrevne i området på baggrund af en advarsel fra Dansk Folkehjælp om krise i området, suppleret med information fra FN-systemet.

Det sker med callet Conflict i North-Eastern Afghanistan, som kan søges indtil tirsdag den 12. november, eller så længe at der er midler tilbage.

Danske civilsamfundsorganisationer med aktiv lokal tilstedeværelse gennem egen organisation eller lokale partnerorganisationer opfordres derfor til at søge puljen under dette call.

Læs mere om DERF her eller kontakt CISUs DERF-team på derf@cisu.dk.

Den danske Nødhjælpspulje eller the Danish Emergency Relief Fund (DERF) giver støtte til nødhjælpsindsatser i forbindelse med humanitære kriser. Danske civilsamfundsorganisationer, der ikke har en humanitær partnerskabsaftale med Danida, kan opnå støtte igennem puljen. Organisationerne skal igennem lokale partnere være lokalt forankrede. Målet med puljen er at støtte hurtige og fleksible nødhjælpsindsatser i kriseramte kontekster på en ansvarlig, inklusiv og gennemsigtig måde og med fokus på sårbare befolkningsgrupper.