ForsideAktueltNyheder Nyheder

 

 

14-06-2019

Folkemøde: Medlemsorganisationer inspirerer hinanden på Kutteren Anton.

Igennem dagen har der været mange kendte ansigter fra CISUs medlemsorganisationer på Kutteren Anton.

Der var både lokale fra Lesotho i traditionelle hatte og medlemmer af andre af CISUs medlemsorganisationer til stede, da Denmark Lesotho Network havde inviteret til debatten ’Hvornår er demokrati demokratisk?’. En af dem, var Ulla Hauer, som selv er engageret i NGO’en BISU – håndværkere uden grænser. Hun fortæller, at hun var kommet for at opleve nogle af dem, hun ser som de ’grand old men’, når det kommer til dansk udviklingsarbejde.

 

- Det er jo fedt at se andre organisationers arbejde. Og de her er rigtig dygtige.

 

Denmark Lesotho Network er en organisation fra 2002, der udspringer fra Mellemfolkeligt Samvirke. Til dagens debat havde de inviteret Bjørn Førde der er forhenværende generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke.

 

- Jeg synes arbejdet i Denmark Lesotho Network er rigtig flot, og jeg synes de gjorde det godt i dag.

 

Dagens debat bød på en masse perspektiver på, hvor stor forskel der er på demokrati i Danmark og Lesotho. Og selvom det måske står værre til i Lesotho, havde Bjørn Førde også en pointe om det danske demokrati.

 

- I Danmark er vi så ugennemsigtige, når det kommer til partistøttereglerne. Her halter vi langt bagefter Norge og Sverige, sagde han, med henvisning til den regel, der betyder, at det er muligt at donere anonym partistøtte, hvis man holder beløbet under 20.000 kroner.

 

På den måde fik understreget, at selvom Danmark er meget rigere end Lesotho, så er der stadig demokratiske udfordringer.

 

Senere på dagen skulle Ulla Hauer selv bag mikrofonen sammen Bjarne Ørbekker. Den historie kan man læse her.