ForsideAktueltNyheder Nyheder

 

 

06-12-2019

Nyhedsbrev fra CISU: Stadig penge til oplysning / 1 million danskere nået af FVR / Kursuskalenderen er klar

 

Kære 
 

       
Forårets kurser er i kalenderen

CISUs kursuskalender for første halvdel af 2020 er nu online.

Kurserne er et vigtige for at inspirere og styrke medlemsorganisationernes kapacitet. Som altid er kurserne en god blanding og omfatter metodekurser (projektplanlægning, økonomistyring), noget til dem, der har fået en bevilling (regnskab og finansiel tilsyn, pengene er bevilliget) og kurser til at styrke organisationer (medlemshvervning og indsamlingslovgivning; anti-korruption).

 

Kurserne omfatter og aktuelle temaer som klima (klimaretfærdighed – hvem betaler prisen?), bæredygtighed (inspiration til at arbejde med bæredygtighed i din egen organisation) og nexus mellem udvikling og humanitær bistand.

 

 

 
       
Stor efterspørgsel i nødhjælpspuljen

DERF-puljen har tre åbne calls: Konflikt i det nordøstlige Syrien (ansøgningsfrist 8.12.), oversvømmelser i Etiopien (ansøgningsfrist 11.12.) og jordskælv i Mindanao, Filippinerne  (ansøgningsfrist 7.1.).

 

Det er imidlertid også sådan, at alle midler i puljen for i år er bevilliget. Godkendte ansøgninger til de igangværende calls, som ikke allerede har fået besked, kan derfor først blive bevilliget i 2020 under næste års budgetramme.

 
       
Stadig penge til oplysning

I CISU kan man søge midler til oplysning i Danmark gennem CISUs oplysningspulje, der har to årlige frister. He rkan man søge op til 25.000 kroner.

Den sidste frist for i år er for længst overskredet, men der er også den løbende ansøgningsfrist, hvor man kan søge op til 10.000 kroner. Den del af puljen er der faktisk stadig penge i - blandt andet på grund af nogle tilbageførte midler. Så hvis man har en aktuel oplysningsaktivitet, hvor man kan bruge 10.000 kroner, kan man læse mere på cisu.dk/oplysningspuljen.

 

Midlerne bevilges til støtteværdige formål efter princippet om først til mølle. 

 
       
Hvad skal der ske med det globale civilsamfund?

CISU får besøg af generalsekretær for CIVICUS, Lysa John Berna, og sammen med Globalt Fokus inviterer vi civilsamfundet til en diskussion om det globale civilsamfunds rolle.

Sammen med en af de globale civilsamfundsledere tager vi bestik af globale tendenser. Omkring civilsamfundets råderum og hvad civilsamfundet skal og bør gøre. Hvordan forholder de etablerede NGO’er sig til de mange sociale protester rundt om i verden? Hvordan ser folkeligt engagement ud fra et globalt perspektiv?

 

Arrangementet finder sted på Vartov mandag d. 20. januar kl. 14.30. Det er gratis, men tilmelding er påkrævet.

CIVICUS er en global alliance af civilsamfundsorganisationer og aktivister, der arbejder med at beskytte civile rettigheder, styrker folks evne til at organisere sig til handling.

Vi glæder os til at se mange af jer komme og tage del i en spændende snak med Lysa John Berna.  

 
       
Vores Mål: Vær med til at påvirke, hvordan Danmark skal måle status på FN’s Verdensmål

CISU opfordrer alle medlemsorganisationer, der arbejder med verdensmålene eller har forholdt sig til dem, til at bidrage til det nye projekt Vores Mål.

Projektet er sat i gang af 2030-panelet, som er etableret af Folketingets 2030-netværk. Selve projektet udføres af Danmarks Statistik i samarbejde med Deloitte.

Vores Mål er et åbent verdensmåls-udviklingsprojekt. Det betyder, at organisationer, virksomheder og enkeltpersoner har mulighed for at komme med input og deltage i debatten om, hvordan man fremover skal måle status for verdensmålene i Danmark.

- Den mulighed håber vi, at mange medlemsorganisationer vil benytte sig af, så civilsamfundets perspektiv kommer med, og vi får det bedst mulige udgangspunkt for det danske arbejde med verdensmålene, siger faglig leder Jeef Bech.

Giv dit input rundt i landet og online
Vores Mål inviterer i januar til seks åbne workshop i Aalborg, Holbæk, Odense, Sønderborg, Kalundborg og København. Her er der mulighed for at diskutere verdensmålene sammen med andre interesserede og eksperter på området.

Læs mere og tilmeld dig her. Det første møde er allerede 6. januar.

På voresmaal.dk er det også muligt at give input online – enten til et enkelt mål eller hele projektet.

 
       
Få indflydelse på fremtidens CISU

CISUs bestyrelse og ledelse inviterer til møde København, hvor man kan komme i dialog om CISUs fremtidige ydelser.

 

Udover at diskutere CISUs medlemstilbud er der også sat tid af til en snak om CISUs møder med politikere. På mødet vil der således være tid til at komme med forslag til emner, som CISU kan diskutere med udviklingsminister Rasmus Prehn under hans besøg på CISUs sekretariat fredag 13. december

 

Dialogmødet finder sted i København den 11. december 2019. Mødet i Aarhus er aflyst på grund af for få tilmeldte.

 

Du kan læse mere og tilmelde dig på: http://kurser.cisu.dk/Home/Kursus/359

 
       
En million danskere er eksponeret for verdensmål gennem Frame! Voice! Report!

Den EU-finansierede oplysningspulje Frame!, Voice!, Report! er i gang med anden og sidste runde, og det er blevet tid til at gøre status af første runde.

Når man lægger tallene fra bevillingshaverne sammen, kan man se, at over en million er nået:

  • Antal eksponerede (for kommunikationsmateriale i en eller anden forstand) :  1.019.406
  • Antal, der har fået øget viden om indsatsen/budskabet:  280.528
  • Antal, der har vist øget interesse for indsatsen/budskabet: 41.674
  • Antal, der har støttet direkte op om indsatsen og udbredt budskabet: 6.591
  • Antal, der har engageret sig som frivillige eller på anden vis udbredt budskabet yderligere: 355

Første runde bød på ni bevillinger til ti organisationer, og der blev brugt 1.887.287 kroner. I anden runde er der 18 bevillinger til 20 organisationer og bevilget 3.760.715 kroner.

 

 
       
Nyt fra sekretariatet

CISU har pr. 1. januar 2020 ansat Maria Ploug Petersen som ny bevillingskonsulent i Civilsamfundspuljen. Maria er uddannet Cand.mag. i Afrikastudier med mere end 10-års erfaring inden for civilsamfundsstyrkelse og udvikling. Hun har arbejdet for blandt andet UNDP som Policy Specialist med fokus på Verdensmålene, Open Society Foundations som Strategi Specialist samt i CARE Danmark som Programkoordinator. Hun har været udstationeret i blandt andet Nepal og har erfaring fra en række lande i Afrika og Asien. Hun er specialiseret inden for resultatmåling og evalueringsdesign.

 

Marias arbejde sopm bevillingskonsulent sker i samarbejde med bevillungsudvalget, hvor personer, der repræsenterer CISUs medlemsorganisationer, sidder. Her er der også et nyt ansigt, idet Camilla Englyst netop er udpeget. Hun blev indstillet som repræsentant af 100 pct. for børnene.

 

CISU holder julelukket mellem fredag 20/12 og torsdag 02/01

 
       
Andre nyheder

CIVICUS Monitor har udgivet rapporten People Power Under Attack 2019

Rapporten viser, at de grundlæggende rettigheder foreningsfrihed, forsamlingsfrihed og ytringsfrihed er under stadig større pres. 40% af verdens befolkning bor nu i lande, hvor de rettigheder er undertrykte. Sidste år var det 19%.

Samtidig har 2019 været et historisk år for protestbevælgeser. Fra gaderne i Sudan til Hong Kong er folk strømmet ud i gaderne for at få deres stemmer hørt. Desværre viser rapporten, at også retten til fredelig forsamling er under angreb over hele verden.

Hent rapporten her og bliv klogere på civilsamfundets råderum i 2019 her: http://web.civicus.org/PeoplePower2019

 

 
       
Kommende ansøgningsfrister i CISU

 

Udviklingsindsatser under Civilsamfundspujen har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er den 11. marts 2020.


Alle andre indsatser under Civilsamfundspuljen har løbende ansøgningsfrist. 
 


CISUs Oplysningspulje har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er den 1. april 2020 kl. 12.00. Derudover kan man udenfor ansøgningsfristerne søge midler til pludseligt opståede muligheder for oplysningsaktiviteter.

 

Husk at bestille rådgivning i god tid - der er altid mest pres på umiddelbart inden ansøgningsfristerne.

 

 


 

 
       
Kommende kurser og arrangementer i CISU


 

Titel Sted Dato
Fyraftensmøde: Pengene er bevilget (Aar) Aarhus 10-12-2019
Fyraftensmøde: CISUs fremtidige ydelser København 11-12-2019
Fyraftensmøde: Pengene er bevilget København 12-12-2019
       
Medlemsorganisationernes opslagstavle

På CISUs hjemmeside har medlemsorganisationer mulighed for at lave opslag, der kan interessere andre medlemsorganisationer.

De kommer automatisk med her i nyhedsbrevet:

Titel Sted Dato
Ingen begivenheder
       
Arrangementer hos CISUs medlemsorganisationer

Har din organisation et arrangement til kalenderen, kan du indtaste det her.

 

Bemærk: Der skal være offentlig adgang til arrangementer i kalenderen, og man skal angive, hvilken medlemsorganisation, der står bag arrangementet.

 

Titel Sted Dato
Stærkere lokalsamfund med bæredygtighed i centrum Østerbrohuset, Mødelokale 1, Århusgade 103, 2100 KBH Ø 12-12-2019
 


Vi udsender nyhedsbrev hver anden uge. Går der længere end det, inden du hører fra os igen, kan det derfor være en god idé at tjekke dit spamfilter. 

Med venlig hilsen
CISU - Civilsamfund i Udvikling

PS. Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.
Hvis du er tilmeldt, men ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

 

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til kommunikationskonsulent Kim Jensen på kj@cisu.dk eller kommunikationsmedarbejder Camilla Bøgelund på cb@cisu.dk. 

 

Hvis du vil i kontakt med CISU, bedes du skrive til cisu@cisu.dk.

 
 

CISU - Civilsamfund i Udvikling, Klosterport 4A, 3. sal, 8000 Århus C, Tel: 8612 0342, E-mail: cisu@cisu.dk