ForsideAktueltNyheder Nyheder

 

 

24-10-2019

Sæt ind i god tid mod fødevarekriser – DERF er åben for tidlige indsatser

Som noget nyt er den danske nødhjælpspulje, DERF – Danish Emergency Relief Fund nu åben for støtte til tidlige humanitære indsatser mod fødevarekriser i en række identificerede højrisikolande.

 

”Fødevarekriser er en frygtelig byrde for verdens fattigste. Med det nye DERF-call håber vi at kunne bidrage til at forebygge, afhjælpe eller gøre udsatte befolkninger bedre i stand til at imødegå fødevarekriserne,” siger Signe Allimadi, fund manager for DERF.

DERF har derfor udsendt et early action call for applications on food security til tidlige indsatser i Burkina Faso, Mali, Niger, Sydsudan, Yemen, Kap Verde, Gambia, Mauretanien, Senegal og Zimbabwe på baggrund af forvarsling fra FN-systemet om forhøjet risici i disse lande.

Læs mere om FN’s fødevare- og landbrugsorganisations (FAO) forvarsling om kriserne i deres Early Warning Early Action (EWEA) rapport for oktober og december 2019 her, som udgør grundlaget for dette DERF Early Action Call.

Ansøgninger modtages løbende og indtil søndag den 17. november, eller så længe der er midler tilbage.

Den vigtigste forudsætning for at kunne søge DERF er, at man som dansk civilsamfundsorganisation allerede er til stede i et af de nævnte lande og har god adgang til målgruppen.

Møde om det nye Early Action Call
CISU inviterer også til et møde om Early Action Callet på Vartov i København den 30. oktober fra kl. 16.00-18.30. På mødet har deltagerne mulighed for at høre mere om om callet, få indledende råd og vejledning til at søge DERF samt at netværke med andre organisationer, der påtænker at søge.

Tilmelding skal ske senest mandag den 28. oktober til DERF-teamet på derf@cisu.dk. I mailen bedes man skrive organisation og navne på deltagerne.

Besøg cisu.dk/derf for mere information.