Kære 
 

Forpersoner fortsætter

CISUs nye bestyrelse konstituerede sig mandag på det første bestyrelsesmøde efter generaforsamlingen 6. april.

Katrine Skamris, Ghana Venskab, genopstillede som forperson og blev genvalgt. Det skete også for næstforperson Runa Bruun, RAW, der genopstillede og blev genvalgt.

Den tidligere kasserer, Claus Hedegaard-Jensen, Periamma, trådte ud af bestyrelsen ved generalforsamlingen, og bestyrelsen valgte Andrew Julius Bende, Crossing Borders, som ny kasserer.

CISU søger ny forvalter

CISU søger en regnskabskyndig forvaltningskonsulent, der – sammen med vores tre nuværende forvaltning­skonsulenter – har lyst til at bruge sine administrative og økonomiske kompetencer til gavn for danske organisationer og deres partnere i udviklingslande, der arbejder for en mere retfærdig verden. Stillingen er blevet ledig, da en af vores forvaltere har søgt nye udfordringer.

Læs opslaget her

Mind politkerne om udvilingssamarbejdet

Der er udskrevet Folketingsvalg til 5. juni og der skal være valg til Europa-Parlamentet 26 maj, 

Udviklingsarbejde er sjældent et tema under en valgkamp, men derfor man jo godt minde politikerne om, at det er noget, mange går op i og har en holdning til.

 

Det kunne rigtig mange af os med interesse for globalt samarbejde og udvikling godt tænke os, men det kommer ikke til at ske af sig selv. 

 

Det har CISUs Kim Jensen skrevet et indlæg om på globalnyt.dk

FVR -ansøgninger vidner om stor interesse for oplysning

CISU modtog 33 ansøgninger til den sidste runde af EU-oplysningspuljen Frame, Voice, Report!, som CISU administrerer i Danmark. Nu har ansøgerne fået svar.

 

I alt blev 22 ansøgninger vurderet støtteværdige. 16 af disse modtager en bevilling, mens seks har fået afslag på grund af for få midler i puljen.

Ifølge Helene Kannegaard, der er forvalter på puljen, sender resultatet et klart budskab.

 

- De mange støtteværdige ansøgninger er et tydeligt tegn på, at der er en stor interesse for at lave oplysningsarbejde om verdensmålene i Danmark, og at der findes masser organisationer, der har kapaciteten til at udvikle og fuldføre aktiviteterne, fortæller hun.

 

Derfor er hun også ærgerlig over, at flere støtteværdige ansøgninger får et afslag på grund af for få midler.

 

Læs mere her

Også stor interesse for CISUs oplysningspulje

Der har også været stor interesse for at søge CISUs Oplysningspulje til fristen d. 30. april.

CISU modtog 24 ansøgninger for et samlet beløb på 588.301 kr.

Ansøgningerne er ved at blive behandlet af Oplysningspuljens Bevillingsudvalg. Alle ansøgere får svar senest d. 4. juni.

Kom til fyraftensmøde om Colombia og mød ambassadøren

CISU afholder 23. maj et fyraftensmøde med den Danmarks ambassadør i Colombia, Bolivia og Venezuela, Mogens Pedersen.

I november 2016 underskrev guerillagruppen FARC og regeringen en fredsaftale efter mere end 50 års væbnet konflikt og med over 7 mio. ofre. Det skete efter næsten fem års forhandlinger i Havana.

Men hvad er mulighederne for varig fred i Colombia? Og hvor er de største udfordringer? Hvilke interesser er på spil? Og hvad er det internationale samfunds rolle?

Det er nogle af de spørgsmål ambassadør Mogens Pedersen vil diskutere på et fyraftensmøde på CISUs sekretariat i Aarhus torsdag 23. maj 16.30 – 18.00.

Læs mere på tilmeldingssiden her

Forebyg magtmisbrug: Intro til Safeguarding

CISU inviterer til fyraftensmøde med fokus på, hvordan organisationer kan forebygge magtmisbrug internt, hos partnerorganisationer og ved indsatser i udviklingslande. 

 

På mødet vil deltagerne få redskaber med hjem, de kan bruge til at forebygge og lokalisere, hvor der er risiko for, at der kan opstå magtmisbrug. Deltagerne får også værktøjer til at udforme retningslinjer for håndtering af magtmisbrug eller seksuel udnyttelse. Fyraftensmødet er også åbent for ikke-medlemmer. 

Det foregår den 20. maj i Aarhus og den 23. maj i København. 

Tilmelding findes her. 

Andre nyheder

LIVIAfonden fejrer jubilæum med prisuddeling

Den 25. maj 2019 fejrer og hylder LIVIAfonden mennesker og organisationer, der arbejder dedikeret, modigt og kreativt i svære samfundsmæssige konflikter. Dette sker på dagen for LIVIAfondens10 års jubilæum og Center for Konfliktløsnings 25 års jubilæum.

De inviterer CISUs medlemsorganisationer til at deltage i hele eller dele af dagens program, som kan downloades som pdf her.

Blandt deltagerne og oplægsholderne til selve prisuddelingen kl. 17-19 er gamle og nye modtagere af LIVIAprisen. De kommer fra blandt andet Colombia, Nigeria, Tibet, Syrien, USA og Danmark. Årets prismodtagere fremgår af invitationen.

Tilmelding til LIVIAfondens prisfest og/eller Center for Konfliktløsnings konference: https://jubilaeum2510.nemtilmeld.dk/1/

GENE Education award åben for tilmelding
Der er nu åbent for tilmelding til The GENE Education Award, der præmierer nye oplysningsinitiativer med op til 10.000 euro.

Der er ansøgningsfrist 4. juni, og man kan læse mere herhttps://gene.eu/award/ application.

Hvis man vil se tidligere eksempler, kan man se mere her: https://www.youtube.com/watch? v=fikMMPaRFBw&feature=youtu.be

Kommende ansøgningsfrister i CISU

 

Udviklingsindsatser under Civilsamfundspujen har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er den 11. september 2019.


Alle andre indsatser under Civilsamfundspuljen har løbende ansøgningsfrist. 
 


CISUs Oplysningspulje har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er den 2. oktober 2019 kl. 12.00. Derudover har den løbende frist, der åbner igen efter sommerferien.

Husk at bestille rådgivning i god tid - der er altid mest pres på umiddelbart inden ansøgningsfristerne.

 

 


 

Kommende kurser og arrangementer i CISU


 

The 'Calendar' module could not be found
Medlemsorganisationernes opslagstavle

På CISUs hjemmeside har medlemsorganisationer mulighed for at lave opslag, der kan interessere andre medlemsorganisationer.

De kommer automatisk med her i nyhedsbrevet:

The 'Calendar' module could not be found
Arrangementer hos CISUs medlemsorganisationer

Har din organisation et arrangement til kalenderen, kan du indtaste det her.

 

Bemærk: Der skal være offentlig adgang til arrangementer i kalenderen, og man skal angive, hvilken medlemsorganisation, der står bag arrangementet.

 

The 'Calendar' module could not be found

Med venlig hilsen
CISU - Civilsamfund i Udvikling

PS. Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.
Hvis du er tilmeldt, men ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til kommunikationskonsulent Kim Jensen på kj@cisu.dk eller journalistpraktikant Rebecca Birch Roulund på reb@cisu.dk.

Hvis du vil i kontakt med CISU, bedes du skrive til cisu@cisu.dk.

CISU - Civilsamfund i Udvikling, Klosterport 4A, 3. sal, 8000 Århus C, Tel: 8612 0342, E-mail: cisu@cisu.dk