Kære 
 

CISU ønsker den nye minister for udviklingssamarbejde tillykke

Rasmus Prehn fra Socialdemokratiet blev i går udpeget som ny minister for udviklingssamarbejde.  

CISU har allerede sendt lykønskninger og inviteret den nye minister på besøg på kontoret i Aarhus. Se vores brev her.

 

Sekretariatsleder Erik Vithner ser, som med alle tidligere udviklingsministre, frem til et godt samarbejde med den nye minister for udviklingssamarbejde.

 

- Vi glæder os til dialogen med Rasmus Prehn. Fra regeringsgrundlaget forstår vi, at regeringen vil tage initiativ til at skabe en ny udviklingspolitisk strategi. Det arbejde glæder vi os til at deltage i, så vi også fremover kan sikre det folkelige engagement i udviklingssamarbejdet til gavn for verdens fattige, fortæller han. 

 

CISU vil efter planen også samle de nye udviklingsordførere til møde, når de er udpeget.

Hvad skal du den 18.april 2020?

CISU fylder 25 år i 2020. Derfor inviteres alle medlemsorganisationer og samarbejdspartnere til et brag af en fejring, når der er jubilæum og generalforsamling i Odense den 18. april. 

Sæt kryds i kalenderen, og hold øje med hjemmesiden og nyhedsbrevet! 

 

 

Frivillighed og nye ressourcer: Første oplægsholder er klar

Frederik C. Boll fra Ingerfair vil på årets temadag om frivillighed og nye ressourcer holde en række oplæg og inspirationsworkshops om, hvordan man rekrutterer frivillige, og om hvordan man ved, om man overhovedet har brug for frivillige. 


- Sidste år var temdagen en stor succes, og deltagerne gik hjem med ny viden og energi til at gribe arbejdet i organisationerne an, fortæller Andrea Kiel fra CISUs ressourcemobiliserings-arbejdsgruppe. 

 

Frederik har sendt en video-hilsen, som kan ses her. 

 

Husk at tilmeld dig og de andre fra din organisation her.

Pladser fordeles efter først-til-mølle-princippet. 

Civilsamfundpuljen: Journalister sikrer frihedsrettigheder i Gambia

I Gambia har journalister fra Danmark siden 2002 samarbejdet med Gambia Press Union om at udvikle og opbygge pressen i landet. Det er blandt andet sket gennem organisationen Gambia Media Support. 

 

Samarbejdet har med forskellige bevillinger fra CISU sikret, at befolkningen i landet kan blive oplyst om kildekritik og lære at tænke kritisk. Organisationerne har også støttet hinanden, når journalister i Gambia blev fængslet for at tale op. Og så er der blevet etableret en journalistuddannelse i landet, hvor både undervisere fra Danmark og tidligere studerende på skolen underviser.

 

Journalistuddannelsen har været med til at sikre mange unge et job og en fremtid i Gambia. Uddannelsen har vokset sig så stor, at den nu som en del af udviklingen er flyttet i egne bygninger og har fået sin egen bestyrelse. 

 

Samarbejdspartnerne Gambia Media Support og Gambia Press Union modtog deres første bevilling fra CISU i 2007, og den seneste har de netop modtaget.
I november 2018 var et CISU-team i Gambia for at udføre et såkaldt tracer study. Det er et besøg, hvor teamet prøver at kigge på de lange træk, og hvilken forandring det skaber. 

Der tegnede sig et tydeligt billede af forandring på flere forskellige niveauer. For målgruppen i Gambia fremhæver tracer studyet tre forandringer:


- Tidligere studerende har nu gode jobs og udfylder vigtigt poster i det gambianske mediebillede på kvalificeret vis.


- Ansatte hos de civilsamfundsorganistioner, som er blevet uddannet undervejs, har stor gavn af de metoder, som de har lært, og det netværk, som er etableret.


- Gambia Press Unions egne folk har fået styrket deres kompetencer og det gavner fagforeningen i dag.

Den danske partner Gambia Media Support har spillet en vigtig rolle i at gøre disse forandringer mulige ved at bruge deres egen faglighed til at kapacitetsopbygge Gambia Press Union og ved at udvise solidaritet med de gambianske journalister gennem mange år med politisk forfølgelse og sidst men ikke mindst gennem ansøgninger til CISU for at kunne sikre et stabilt finansieringsgrundlag til arbejdet.

Den fulde rapport fra tracer studyet kan læses her. 

Lukkeuger i sommerferien

CISUs sekretariat holder sommerferielukket i uge 28, 29, 30. 

CISUs medarbejdere og bestyrelse ønsker alle en god sommer. 

Andre nyheder

Gør som tusindvis af andre: Bliv omdeler til Verdens Bedste Morgen 2019!

Den 6. september mellem klokken 7 og 9 afholder Verdens Bedste Nyheder deres morgenevent, Verdens Bedste Morgen, hvor en printet udgave at deres avis bliver delt ud over hele landet.

Temaet for årets uddeling er klima, og derfor vil avisen være fyldt med artikler der beretter om fremskridt og løsninger på klodens udfordringer. 

Tilmelding som frivillig omdeler findes på Verdens Bedste Nyheders hjemmeside. Her kan man også se, hvilke andre byer avisen bliver delt ud i, samt læse mere om opgaven. 

 

KORT VARSEL: Mulighed for midler til organisationer der arbejder med migration 

Den 3. oktober 2019 løber en stor kampagne af stablen. Og danske organisationer har nu muligheden for at søge midler til at bidrage. 

Kampagnen der hedder ''No more bricks in the wall'' har fokus på migration. Det er muligt at søge mellem 30.000 og 55.000 euro. 
Læs meget mere om muligheden her.

Der er deadline d. 30. juni 2019. 

 

Kommende ansøgningsfrister i CISU

 

Udviklingsindsatser under Civilsamfundspujen har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er den 11. september 2019.


Alle andre indsatser under Civilsamfundspuljen har løbende ansøgningsfrist. 
 


CISUs Oplysningspulje har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er den 2. oktober 2019 kl. 12.00. Derudover har den løbende frist, der åbner igen efter sommerferien.

Husk at bestille rådgivning i god tid - der er altid mest pres på umiddelbart inden ansøgningsfristerne.

 

 


 

Kommende kurser og arrangementer i CISU


 

The 'Calendar' module could not be found
Medlemsorganisationernes opslagstavle

På CISUs hjemmeside har medlemsorganisationer mulighed for at lave opslag, der kan interessere andre medlemsorganisationer.

De kommer automatisk med her i nyhedsbrevet:

The 'Calendar' module could not be found
Arrangementer hos CISUs medlemsorganisationer

Har din organisation et arrangement til kalenderen, kan du indtaste det her.

 

Bemærk: Der skal være offentlig adgang til arrangementer i kalenderen, og man skal angive, hvilken medlemsorganisation, der står bag arrangementet.

 

The 'Calendar' module could not be found

Med venlig hilsen
CISU - Civilsamfund i Udvikling

PS. Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.
Hvis du er tilmeldt, men ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til kommunikationskonsulent Kim Jensen på kj@cisu.dk eller journalistpraktikant Rebecca Birch Roulund på reb@cisu.dk.

Hvis du vil i kontakt med CISU, bedes du skrive til cisu@cisu.dk.

CISU - Civilsamfund i Udvikling, Klosterport 4A, 3. sal, 8000 Århus C, Tel: 8612 0342, E-mail: cisu@cisu.dk