Kære 
 

Lær at engagere unge i udviklingsarbejdet

..Fantastisk oplevelse…, ”, ”..markant anderledes end sædvanlige oplæg..”, ”…fremragende formidler…”, ”nytænkende og skarp…”,

Det er nogle af de reaktioner Tanja Hall og fremtidsfabrik får for deres oplæg og workshops om unge som målgruppe. Fremtidsfabrik forsker indenfor forskellige segmenter af unge og udvikler budskaber og kampagner målrettet unge – sammen med de unge. Fremtidsfabrik holder kursus for CISU den 29. august, hvor du kan blive bedre til at forstå unge som målgruppe, og hvordan man engagerer dem i udviklingsarbejde. Læs mere og tilmeld dig her.

Deadline for ansøgninger til DERF nødhjælpsindsatser i Bangladesh er d. 18. August kl. 23:59

CISU har nyt DERF Call for applications ude ”Bangladesh Monsoon Crisis”.

Gennem dette Call kan danske civilsamfundsorganisationer søge støtte til nødhjælpsindsatser i områder af Bangladesh, der er særligt hårdt ramt af oversvømmelser efter monsunen. Danske civilsamfundsorganisationer med erfaring og lokal tilstedeværelse i de berørte områder i Bangladesh opfordres til at søge disse midler, som er særlig relevante når behovene hos ens målgruppe ændres fra udviklingsarbejde til humanitær assistance. DERF har indtil videre givet mere end 50 bevillinger til store som små organisationer og deres lokale partnerorganisationer. Der kan søges op til 1.400.000 kroner i dette call. Læs mere på CISU DERF hjemmeside http://cisu.dk/derf og i pågældende Call for application dokument ”Call Bangladesh Monsoon Crisis”. Det er også muligt at få rådgivning i forbindelse med udarbejdelsen af ansøgningen

Mere fokus på sammenhæng mellem klimaændringer og fattigdom

CISU øger i øjeblikket fokus på koblingen mellem klimaforandringer og fattigdom. Som del af sit klimafokus øger CISU støtten til sine medlemsorganisationer indenfor integrering af FN bæredygtighedsmål 13 i deres udviklingsindsatser. I efteråret er der således 3 spændende kurser med fokus på klima. Derudover er der 2 drop in rådgivningscaféer som særligt har fokus på klima.

  • Drop-in rådgivningscafé med fokus på klima  i Aarhus onsdag den 21. august og i København torsdag den 29. august. Begge dage kl. 14-18.30. Har din organisation en ny projektidé, hvor I gerne vil tænke klimamæssig bæredygtighed ind, fokusere på klimatilpasning, eller noget helt tredje i relation til verdensmål 13 om klimaindsatser? Så kan I komme til klima-café. Her kan I drøfte jeres idé eller udfordring med en af CISUs rådgivere. I behøver ikke bestille tid eller tilmelde jer. I skal blot komme forbi. Det er også muligt at sidde og arbejde og løbende vende spørgsmål med CISUs rådgivere. Arrangementer er åbent for alle – både medlemmer og ikke-medlemmer.. Så slå et smut forbi Klosterport og få f.eks. sparring på hvordan klima kan integreres i jeres igangværende eller nye indsats. Læs mere om drop-in rådgivningscaféer her
  • Fyraftenskursus: Hvordan styrkes klima i udviklingsindsatser den 30.09. i Aarhus og den 2. oktober i København. Det første af efterårets 3 klimakurser har til formål at støtte organisationer, som ikke umiddelbart har klima som deres kerneområde til at komme i gang med at integrere klima i deres udviklingssamarbejde. På kurset præsenteres et climate tool som CISU er i gang med at udvikle. Tool’et indeholder en række praktiske eksempler og kan f.eks. bruges i projektplanlægningsfasen til at undersøge, hvor der er kontaktflader mellem klima og andre temaer / verdensmål og hjælper til at gennemføre en analyse hvor der er potentiale for at integrere klima.  Læs mere om kurset her
Nye Retningslinjer for Den Danske Nødhjælpspulje (DERF)

CISU, Red Barnet DK og Start Netværk lancerer nye retningslinjer for DERF, som vil være gældende fra 15 August 2019 og introduceres til fyraftensmøder henholdsvis mandag den 19 August i Aarhus og torsdag den 22 August i København (tilmelding til begge her).

Som en del af lanceringen af de nye retningslinjer åbnes blandt andet op for ny støttemodalitet ”Early Action”, som skal sikre at danske civilsamfundsorganisationer og deres lokale partnere kan igangsætte humanitære indsatser tidligere i udviklingen af kriser. DERF har vist sig at være en yderst relevant pulje for de danske civilsamfundsorganisationer, som bruger CISU’s puljer, og vi håber derfor på at møde rigtig mange af organisationerne til lanceringsmøderne.

Andre nyheder

Deadline for ansøgninger til Globalt Fokus’ Pulje til støtte af kapacitetsudviklingsinitiativer er d. 9. oktober kl. 09.00. Formålet med puljen er, at understøtte kapacitetsudviklingsinitiativer for civilsamfundsorganisationer som arbejder i det Globale Syd. Der kan søges mellem 75.000 og 400.000 kr. Læs mere her: http://www.globaltfokus.dk/pulje Det er også muligt at få rådgivning i forbindelse med udarbejdelsen af ansøgningen.

 

Ambassadørmøde: Civilsamfundet - mellem trolde og cyber-terrorister  

Udenrigsministeriet og International Media Support inviterer til debat

Hvornår: Tirsdag, 20. august fra kl. 16 – 17.30

Hvor: Globalt Fokus, Rysensteensgade 3, 1564 Kbh K

Internettet skaber hidtil usete muligheder for civilsamfundsdeltagelse og inddragelse. Men der er også en mørk side. De nye, digitale platforme lever ikke op til det samfundsansvar, der følger med global rækkevide og indflydelse. Sociale medier misbruges til at stigmatisere udsatte grupper og sprede misinformation. Aktivister overvåges i stigende grad ved hjælp af teknologier og nye lovgivninger, der skal bekæmpe terrorisme og cyberangreb, er med til at indskrænke civilsamfundets og mediernes råderum. Adgangen til digitale, uafhængige, troværdige medier er netop et af de mange ofre i magtkampen for at kontrollere online information.

 

Kom og vær med når de danske ambassadører i Ukraine og Indonesien sammen med Danmarks første tech-ambassadør Casper Klynge ser på, hvordan Danmark kan være med til at skabe plads og råderum for civilsamfundet – og borgere i almindelighed - online.

 

Udenrigsministeriet og International Media Support inviterer til debat:  

  • Ruben Madsen, dansk ambassadør i Ukraine - om den digitale kamp mod trolle og russisk online indflydelse
  • Rasmus Abildgaard Kristensen, dansk ambassadør i Indonesien – om misinformation og fundamentalisme online set fra den danske repræsentation
  • Casper Klynge, Tech ambassadør - om Udenrigsministeriets arbejde herunder dialog med tech-industrien
  • Emilie Lehmann-Jacobsen, ph.d. og Asien programrådgiver hos International Media Support (ordstyrer) 

 

Tilmelding senest 19. august ved hmcstud@um.dk. For mere information, kontakt Helle Wahlberg, IMS Kommunikationschef på hwa@mediasupport.org.

 

Kommende ansøgningsfrister i CISU

 

Udviklingsindsatser under Civilsamfundspujen har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er den 11. september 2019.


Alle andre indsatser under Civilsamfundspuljen har løbende ansøgningsfrist. 
 


CISUs Oplysningspulje har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er den 2. oktober 2019 kl. 12.00. Derudover har den løbende frist, der åbner igen efter sommerferien.

Husk at bestille rådgivning i god tid - der er altid mest pres på umiddelbart inden ansøgningsfristerne.

 

 


 

Kommende kurser og arrangementer i CISU


 

The 'Calendar' module could not be found
Medlemsorganisationernes opslagstavle

På CISUs hjemmeside har medlemsorganisationer mulighed for at lave opslag, der kan interessere andre medlemsorganisationer.

De kommer automatisk med her i nyhedsbrevet:

The 'Calendar' module could not be found
Arrangementer hos CISUs medlemsorganisationer

Har din organisation et arrangement til kalenderen, kan du indtaste det her.

 

Bemærk: Der skal være offentlig adgang til arrangementer i kalenderen, og man skal angive, hvilken medlemsorganisation, der står bag arrangementet.

 

The 'Calendar' module could not be found

Med venlig hilsen
CISU - Civilsamfund i Udvikling

PS. Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.
Hvis du er tilmeldt, men ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til kommunikationskonsulent Kim Jensen på kj@cisu.dk eller journalistpraktikant Rebecca Birch Roulund på reb@cisu.dk.

Hvis du vil i kontakt med CISU, bedes du skrive til cisu@cisu.dk.

CISU - Civilsamfund i Udvikling, Klosterport 4A, 3. sal, 8000 Århus C, Tel: 8612 0342, E-mail: cisu@cisu.dk