Kære 
 

Nødhjælpspuljens retningslinjer er opdateret

Retningslinjerne til den danske nødhjælpspulje, Danish Emergency Relief Fund - DERF, er blevet opdateret og kan findes her.

Som noget nyt kan man nu i visse tilfælde, typisk ved forventet fødevaremangel, gå i gang med arbejdet før krisen indtræffer.

Det er også nyt, at indsatser fremover delt op i såkaldt Early Recovery og Rapid Response.

 

Alle ansøgningsformater og vejledninger findes naturligvis på cisu.dk/derf, men man skal være opmærksom på, at de findes til både de nuværende og tidligere aktiviteter. Det skyldes, at eksisterende aktiviteter har brug for formaterne fra før ændringerne.

 

Der er i øvrigt netop nu et 'call' til ansøgere til nødhjælp til Burkina Faso i forbindelse med voldelige sammenstød i Bam

 

Hvad nu med Verdenskortet?

Som en del af en større it-omlægning er CISUs verdenskort og brug af det også til overvejelse.

I det arbejde har vi også brug for input fra medlemsorganisationer og brugere. Kortet kan bruges til at danne sig overblik over bevillinger og samarbejde over hele verden.

 

Derfor opfordres alle, der bruger kortet - eller savner noget ved kortet, til at skrive til Kim Jensen (kj@cisu.dk) og Helene Kannegaard (hhk@cisu.dk).

 

Lær at engagere unge i udviklingsarbejdet

Hvem er de unge, hvordan tænker de, og hvordan får du deres opmærksomhed i en tidsalder, hvor de konstant bombarderes med nyheder, kampagner, indhold og annoncer?

Det er noget af det, Fremtidsfabrik deler deres nyeste viden om på et CISU kursus i næste uge – og der er stadig enkelte ledige pladser. Læs mere og tilmeld dig her.

 

LFA, ToC, Outcome Mapping – a hva’ for noget?

Logical Framework Approach (LFA), Theory of Change, Outcome Mapping. Der er nok af begreber at holde styr på, når man skal samarbejde om projekter.

CISUs nye projektudviklingslæringsforløb tager deltagerne igennem flere forskellige tilgange til, hvordan man kan udvikle sit projekt. Deltagerne får afprøvet de forskellige trin i at formulere et projekt, og de vil til sidst have et udkast til en projektbeskrivelse.

 

- Formålet med at tilbyde projektudvikling som et læringsforløb er, at vi ofte oplever, at vores kursister meget gerne vil anvende det de lærer på deres eget arbejde og have god tid til det. Et læringsforløb giver desuden mulighed for løbende at få sparring på de forskellige faser fra andre organisationer og CISU, fortæller Maria Graversen som er en af de kursusansvarlige fra CISU.

Læs mere om kursusforløbet og tilmeld dig her.

Gør hjælpearbejde til langsigtet udvikling

Medlemsorganisationer, der i dag arbejder med hjælpearbejde/charity, og som er nysgerrige på at vide mere om, hvordan det eksisterende projekt- og partnersamarbejde kan udvikles mod større fokus på medborgerskab og støtte til opbygning af civilsamfund kan se frem til et kursus, der hjælper med at gøre hjælpearbejde langsigtet.

 

På kurset kommer deltagerne vil vi blandt andet komme ind på:

  • Hvad er medborgerskab?
  • Hvad er civilsamfund, og hvordan spiller det ind i langsigtet udvikling?
  • Dilemmaet mellem behov her og nu og langsigtet rettighedsbaseret udvikling - og hvordan man kan håndtere dette i samarbejdet med partnerne og internt i den danske organisation.

            

Maria Liv Claudi Pedersen fra Nordic Designers Aid kommer og holder et oplæg, og fortæller om deres konkrete erfaringer fra Sydafrika med at udvikle et større fokus på medborgerskab og støtte til opbygning af civilsamfund i deres projekter og partnersamarbejde.

 

Kurset afholdes den 3. september på Vartov i København og den 4. september på CISU i Aarhus.

 

Du kan tilmelde dig kurset ved at klikke her.

 

 

Kom godt i gang med samarbejdet med privatsektoren

Mange organisationer får for tiden øjnene op for mulighederne for samarbejde med privatsektoren, men det kan være svært at vide, hvor man skal begynde.

Derfor lancerer CISUs nu et forløb med forløbig tre workshops i løbet af efteråret. For at være med, skal man være to personer fra samme organisation, men så kan man også deltage i både workshops og erfaringsudveksling og peer-to-peer support.

Den første workshop er 17 september, og her kommer man godt i gang med den interne afklaringsproces omkring, hvorfor man som organisation kunne være interesseret i at samarbejde med privat sektoren. Desuden vil deltagerne arbejde med at skærpe sin organiations profil, og man møder andre organisationer, der ønsker at udforske samarbejde med privatsektoren.

 

Det kan man læse mere om her

 

Antons skipper Knud er død

Levende Havs medstifter og tidligere formand Knud Andersen er død, 78 år gammel.

 

Knud Andersen var blandt meget, meget andet initiativtager til, at CISUs medlemsorganisationer kunne bruge kutteren Anton som platform under Folkemødet.

 

Læs Globalnyts omtale her

Og Levende Havs mindeord her

Andre nyheder

Deadline for ansøgninger til Globalt Fokus’ Pulje til støtte af kapacitetsudviklingsinitiativer er d. 9. oktober kl. 09.00. Formålet med puljen er, at understøtte kapacitetsudviklingsinitiativer for civilsamfundsorganisationer som arbejder i det Globale Syd. Der kan søges mellem 75.000 og 400.000 kr. Læs mere her: http://www.globaltfokus.dk/pulje Det er også muligt at få rådgivning i forbindelse med udarbejdelsen af ansøgningen.

 

Mellemamerika Komiteen har inviteret nicaraguanske kvinder med til TalkTown

Situationen i Nicaragua er voldsom for alle, der kæmper for helt basale menneskerettigheder. Også kvinder, der kæmper for deres ret til selvbestemmelse over eget liv og egen krop oplever den tilbagegang, folk i Nicaragua gennemlever. Kom til TalkTown i Aarhus og oplev de stærke kvinder fra kvindenetværket REMO fortælle om, hvordan de finder alternativer til kvinders økonomiske afhængighed af mænd, deres bud på en mere bæredygtig levevis på øen Ometepe og deres arbejde med at kæmpe mod totalforbuddet for abort.

Tilmeld dig til arrangementet her

 

 

 

Kommende ansøgningsfrister i CISU

 

Udviklingsindsatser under Civilsamfundspujen har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er den 11. september 2019.


Alle andre indsatser under Civilsamfundspuljen har løbende ansøgningsfrist. 
 


CISUs Oplysningspulje har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er den 2. oktober 2019 kl. 12.00. Derudover har den løbende frist, der åbner igen efter sommerferien.

Husk at bestille rådgivning i god tid - der er altid mest pres på umiddelbart inden ansøgningsfristerne.

 

 


 

Kommende kurser og arrangementer i CISU


 

The 'Calendar' module could not be found
Medlemsorganisationernes opslagstavle

På CISUs hjemmeside har medlemsorganisationer mulighed for at lave opslag, der kan interessere andre medlemsorganisationer.

De kommer automatisk med her i nyhedsbrevet:

The 'Calendar' module could not be found
Arrangementer hos CISUs medlemsorganisationer

Har din organisation et arrangement til kalenderen, kan du indtaste det her.

 

Bemærk: Der skal være offentlig adgang til arrangementer i kalenderen, og man skal angive, hvilken medlemsorganisation, der står bag arrangementet.

 

The 'Calendar' module could not be found

Med venlig hilsen
CISU - Civilsamfund i Udvikling

PS. Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.
Hvis du er tilmeldt, men ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til kommunikationskonsulent Kim Jensen på kj@cisu.dk eller journalistpraktikant Rebecca Birch Roulund på reb@cisu.dk.

Hvis du vil i kontakt med CISU, bedes du skrive til cisu@cisu.dk.

CISU - Civilsamfund i Udvikling, Klosterport 4A, 3. sal, 8000 Århus C, Tel: 8612 0342, E-mail: cisu@cisu.dk