Kære 
 

Mød udviklingsordførerne

CISU har inviteret folketingets udviklingsordførere til debat med CISUs medlemsorganisationer om udvikling og folkeligt engagement.

Mødet vil foregå på Det Kgl Bibliotek 26. september fra klokken 16.00 til 17.30.

Inden mødet vil der være et kort formøde for medlemsorganisationer fra klokken 15.00 til 15.30, og efter mødet vil der være mulighed for at blive og netværke.

 

- Vi håber, at mange medlemsorganisationer vil tage imod invitationen og møde ordførerne, der på den måde blandt andet får et indtryk af den store mangfoldighed, der er blandt de næsten 300 medlemsorganisationer, siger kommunikationsansvarlig Kim Jensen.

 

Foreløbig har Socialdemokraterne, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti givet tilsagn om at deltage.

 

Der er tilmedling på dette link

Brug konflikter til at udvikle din organisation

Hvordan lærer man at leve i og med konflikterne i sin organisation og tage afsæt i dem, så de ikke spænder ben, men bliver et springbræt for udvikling og nytænkning?

Det kan deltagerne blive klogere på til kursus i konflikthåndtering i organisationer den 18. september kl. 15.30-19.30 på Vartov i København.

Kurset vil omhandle:
- Konflikters forløb
- Op- og nedtrapning
- Praktisk konflikthåndtering

Workshoppen afholdes af Center for Konfliktløsning i samarbejde med sekretariatsleder i CISU, Erik Vithner.

Læs mere og meld dig til kurset her.

Kom med på workshop om frivillige og nye ressourcer

Den 26. oktober inviterer CISU til temadag om frivillighed og nye ressourcer i København. Dagen byder på oplæg og workshops om emner som rekruttering af frivillige, hvordan trives flere generationer i den samme forening og inspiration til nye veje til ressourcer for foreningen. Deltagere på temadagen får også glæden af Lisbeth Plougmann fra Viva, som vil holde et oplæg om frivillige som en aktiv ressource i fundraising.

 

- Jeg har selv lagt mange timer som frivillig hos Viva, før jeg for nogle år siden var så privilegeret at blive ansat. Nu koordinerer jeg vores volontørprogram ude i verden og vores frivillige netværk i Danmark. Hos Viva er vi afhængige af vores frivillige! Både i forhold til at have ambassadører for vores arbejde, men bestemt også i forhold til vores fundraising, siger hun.

 

- Vi er på ingen måde verdensmestre i forhold til at få engageret vores frivillige som en aktiv ressource i fundraisingen, men i løbet af de 8-9 år, jeg selv har været med som enten frivillig eller ansat, har vi gjort os nogle erfaringer, som jeg vil dele ud af på workshoppen med en forhåbning om, at I går fra workshoppen med nye ideer til, hvordan jeres frivillige kan bidrage til at generere midler til jeres organisation, siger Lisbeth Plougmann.

Læs mere om programmet for temadagen og tilmeld dig her.

 

 

Medborgerindsatser får kreativiteten til at spire

CISU lancerede i foråret 2017 muligheden for at søge om medborgerindsatser i civilsamfundspuljen. Formålet var at give organisationer mulighed for at søge midler til indsatser med fokus på at fremme aktivt medborgerskab, folkeligt engagement og frivillighed. Helt i tråd med FN’s 17 verdensmål.

 

I foråret 2019 tog to af CISUs rådgivere til Bolivia for at kigge på tre forskellige indsatser i Bolivia. Formålet med læringsrejsen er at indhente viden om en række medborgerindsatser for at skabe læring om selve modalitetens formål og bidrag til resultater samt kommunikationen af disse.

 

- Hver indsats viser på hver sin måde, hvordan muligheden for at søge om medborgerindsatser åbner op for, at man kan tænke kreativt og nyt både i forhold til typen af partnerskabskonstellationer og selve aktiviteterne.  Jeg tror, at rigtig mange organisationer kan blive inspireret af at læse om de her indsatser. Og så kan man altid søge rådgivning, hvis man vil i gang med selv at forsøge sig med en medborgerindsats, fortæller Mette Kjærtinge.

 

I Caranavi besøgte Mette Kjærtinge og resten af teamet bestående af tre ansatte den bolivianske paraplyorganisation for kaffebønder i Caranavi-området, Federación de Caficultores Exportadores de Bolivia (FECAFEB), der sammen med Kooperationen og Coffee Collective fra Danmark arbejder på at øge kaffebønders tekniske viden om kaffe, så de kan øge indtægterne til bønderne. Indsatsen var i samarbejde med Coffee Collective, der som privat virksomhed kunne lære bønderne om, hvordan man dyrker en kaffe af en så høj kvalitet, at de for eksempel kan sælge den i Danmark.

 

Læs mere om projektet i pdf'en her

Tre tips til foreningens fundraising

Kom og hør hvordan din forening kommer godt i gang med fundraisings-arbejdet til fyraftensmødet ’Introduktion til fundraising’ i Aarhus den 24. september og København den 26. september. Læs mere og tilmeld dig her.

 

To af CISUs medarbejdere var med til ISOBROs årlige fundraisingkonference. Her får du tre gode råd til optimering af fundraising-udbyttet, som kom ud af gårsdagens konference:

  1. Du får ikke det, du ikke beder om. Det er ikke nok at gøre et godt stykke arbejde, du skal tydeligt opfodre folk til at blive medlem eller give et bidrag – og mange organisationer spørger faktisk efter for lidt.  
  2. Beløn loyalitet – får jeres langvarige faste givere en ekstra tak og hyldest?
  3. Der er 9 måder folk kan sige nej på – kun én af disse betyder ’nej og kom aldrig igen’. Hvis du vil høre, hvad de 8 andre nej’er er, så kom med til ’Introduktion til fundraising’ den 24. eller 26. september.

Bemærk, at CISU kun udbyder ’Introduktion til fundraising’ én gang om året, i efterårssemesteret, mens der til foråret udbydes forskellige temaer inden for ’fundraising for fortsættere’.

 

Lær at kommunikere konstruktivt og engagerende

Hvordan kan man kommunikere konstruktivt og nuanceret om komplicerede emner?

 

Hvordan kan man engagere sin målgruppe i at løse problemer, der umiddelbart kan virke uoverskuelige og føre til apati?

 

Det kommer en af drivkrafterne bag begrebet konstruktiv journalistik, Cathrine Gyldensted, og fortæller om den 3. oktober. Deltagerne bliver introduceret til den seneste udvikling indenfor konstruktiv journalistik og kan arbejde med og få feedback på egne aktuelle budskaber og kommunikationsprodukter. Læs mere og tilmeld dig her.

Hvad nu med Verdenskortet?

Som en del af en større it-omlægning er CISUs verdenskort og brug af det også til overvejelse.

I det arbejde har vi også brug for input fra medlemsorganisationer og brugere. Kortet kan bruges til at danne sig overblik over bevillinger og samarbejde over hele verden.

 

Derfor opfordres alle, der bruger kortet - eller savner noget ved kortet, til at skrive til Kim Jensen (kj@cisu.dk) og Helene Kannegaard (hhk@cisu.dk).

 

Andre nyheder

Fællesmøde om Mål 4.7

Verdensmål 4.7 handler om, at alle skal have den viden og de evner, de behøver for at støtte op om bæredygtig udvikling. Når flere kender til Mål 4.7 puster det nyt liv i diskussioner om, hvorfor det er vigtigt at fremme global dannelse. Og ikke mindst: hvordan?

Kom med til vores møde den 26.september i København og få ny inspiration til forandring. Mødet er arrangeret af MUNDU, Bridge 47, CISU og Globalt Fokus.

Læs mere og tilmeld dig på https://www.mundu.dk/47-2/

 

 

Kommende ansøgningsfrister i CISU

 

Udviklingsindsatser under Civilsamfundspujen har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er den 11. september 2019.


Alle andre indsatser under Civilsamfundspuljen har løbende ansøgningsfrist. 
 


CISUs Oplysningspulje har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er den 2. oktober 2019 kl. 12.00. Derudover har den løbende frist, der åbner igen efter sommerferien.

Husk at bestille rådgivning i god tid - der er altid mest pres på umiddelbart inden ansøgningsfristerne.

 

 


 

Kommende kurser og arrangementer i CISU


 

The 'Calendar' module could not be found
Medlemsorganisationernes opslagstavle

På CISUs hjemmeside har medlemsorganisationer mulighed for at lave opslag, der kan interessere andre medlemsorganisationer.

De kommer automatisk med her i nyhedsbrevet:

The 'Calendar' module could not be found
Arrangementer hos CISUs medlemsorganisationer

Har din organisation et arrangement til kalenderen, kan du indtaste det her.

 

Bemærk: Der skal være offentlig adgang til arrangementer i kalenderen, og man skal angive, hvilken medlemsorganisation, der står bag arrangementet.

 

The 'Calendar' module could not be found

Med venlig hilsen
CISU - Civilsamfund i Udvikling

PS. Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.
Hvis du er tilmeldt, men ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til kommunikationskonsulent Kim Jensen på kj@cisu.dk eller journalistpraktikant Rebecca Birch Roulund på reb@cisu.dk.

Hvis du vil i kontakt med CISU, bedes du skrive til cisu@cisu.dk.

CISU - Civilsamfund i Udvikling, Klosterport 4A, 3. sal, 8000 Århus C, Tel: 8612 0342, E-mail: cisu@cisu.dk