Kære 
 

Sidste frist for at møde udviklingsordførerne

I næste uge stiller seks af Folketingets ordførere op til en debat med repræsentanter fra CISUs medlemsorganisationer, hvor de vil komme med deres syn på udvikling og folkeligt engagement.

Det sker på Det Kongelige Bibliotek torsdag den 26. september fra klokken 16.00 til 17.30.

Inden mødet vil der være et kort formøde for medlemsorganisationer fra klokken 15.00 til 15.30, og efter mødet vil der være mulighed for at blive og netværke.

De seks ordførere, der deltager, er:

• Katarina Ammitzbøll, Det Konservative Folkeparti

• Halime Oguz, Socialistisk Folkeparti
• Christian Juhl, Enhedslisten
• Karen Ellemann, Venstre
• Daniel Toft Jakobsen, Socialdemokratiet

Man kan akkurat stadig nå at melde sig til, for der skal bestilles forplejning en uge før.

 

Der er tilmedling på dette link

25 ansøgninger om 60 millioner kroner

Onsdag den 11. september var der ansøgningsfrist til udviklingsindsatser under civilsamfundspuljen.

Denne gang var der 25 ansøgninger, der samlet havde søgt om 60.232.009 kroner til de i alt 29 millioner kroner.

Alle ansøgere vil få svar senest den 22. november.

Bliv klogere på civilsamfundet i MENA

CISU inviterer medlemsorganisationer og andre interesserede i MENA-regionen (Mellemøsten og Nordafrika) til et netværksmøde i København omkring civilsamfundsopbygning i Mellemøsten gennem partnerskaber.  Det sker mandag den 7. oktober fra klokken 15.30 til 19.15 på Kosmopol i København.

På mødet vil der være oplæg og beretninger fra MENA-regionen, og deltagerne vil få hands-on inspiration til projekter. Der vil både væreinspiration til, hvordan man kan opstarte et projekt i regionen og, hvordan man kan styrke et eksisterende engagement.

 

Der er tilmedling her

 

Bolivias regnskove brænder – DERF er åben for ansøgninger

Skovbrandene i Bolivia truer levevilkår for og har skabt akutte humanitære behov hos den lokale befolkning, som i forvejen hører blandt de fattigste og mest udsatte grupper i Bolivia.

Adgang til rent vand, sundhed og mad er særligt vanskeligt i området Santa Cruz, og situationen kan sagtens forværres i takt med at skovbrandene intensiveres.

Bolivias nationale respons såvel som international hjælp (inklusiv fra EU) er naturligt nok fokuseret på selve skovbrandende. CISU har kendskab til en del danske CSO’er, som er aktive i Bolivia gennem stærke, lokale partnerskaber, og som ville kunne gøre en forskel i den nuværende akutte situation.

Den danske nødhjælpspulje er derfor åben for ansøgninger om humanitære indsatser til Bolivia med følgende Call for applications ”Bolivia Wildfires”. Ansøgningsfrist er søndag den 6 oktober. Læs mere her og/eller forhør dig på CISUs sekretariat.

CISU søger nye ansigter til bevillingensudvalg

CISU søger for tiden både to bevillingskonsulenter og repræsentanter fra medlemsorganisationer til civilsamfundspuljens bevillingsudvalg.

Stillingen som bevillingskonsulent skal besættes 1. januar, og der er to ledige stillinger med ansøgningsfrist 4 oktober klokken 9.00.

Man kan læse opslaget her.

Kandidater fra CISUs medlemsorganisationer til nyt medlem af bevillingsudvalget til civilsamfundspuljen skal søge inden 27. oktober, og opslaget til den post findes her.

 

Bevillingskonsulentgruppen består af fire eksterne konsulenter. Ansøgninger til Civilsamfundspuljen behandles af bevillingskonsulenterne, som foretager en faglig vurdering på baggrund af retningslinjerne for puljen. Derefter sender de en indstilling til bevillingsudvalget, som behandler indstillingen og træffer den endelige afgørelse. Bevillingsudvalget består af fire repræsentanter fra CISUs medlemsorganisationer og tre fra større ikke-ansøgningsberettigede organisationer eller relevante faglige institutioner indenfor det danske udviklingssamarbejde.

 

Hvem skal modtage CISUs Initiativpris 2020?

Til CISUs generalforsamling den 18. april 2020 vil initiativprisen blive uddelt på samme måde som sidste år, hvor deltagerne på generalforsamlingen får mulighed for at afgøre hvilken kandidat, der skal modtage prisen og de 10.000 kr.

Allerede nu kan man indstille en organisation eller person, der har gjort noget særligt for at engagere danskerne i det globale udviklingsarbejde gennem oplysning eller politisk arbejde. Det gør man ved at skrive en kort begrundelse for, at netop denne person eller organisation fortjener en pris og sende den til stabsmedarbejder Ditte Marie Nørmark Andersen på dma@cisu.dk senest 10. januar 2020.

Vil man allerede nu sikre sig en plads til generalforsamlingen, hvor vi skal fejre CISUs 25 års jubilæum, så finder man tilmeldingen på: http://www.cisu.dk/25aar.

 

Om prisen

CISUs initiativpris uddeles hvert år på CISUs generalforsamling og går til en person eller organisation, som gennem oplysning eller politisk arbejde har gjort en særlig indsats for at inspirere og/eller mobilisere danskerne til at engagere sig i det globale udviklingsarbejde. Gerne på en nytænkende og kritisk måde, der vækker debat og diskussion.

 

Prisen består af en statuette af kunstneren Jens Galschiøt og 10.000 kr. CISUs bestyrelse udnævner på baggrund af indstillinger tre kandidater til at deltage i konkurrencen på generalforsamlingen den 18. april 2020, hvorefter generalforsamlingen bestemmer, hvem der skal modtage prisen. Læs mere om prisen på cisu.dk/initiativpris.

 

Tidligere år er prisen gået til Skoleliv i Nepal, Spejderne, Danwatch, Rapolitics, Operation Dagsværk, Styregruppen for Verdens Bedste Nyheder i Roskilde og Omegn, Dan Larsen fra Verdensnyt.dk, Afrika Kontakt, Hammershus Fairtrade, Randers Millenium og Jesper Søe fra Globalnyt.dk.

 

Tag med på kursus om konstruktiv kommunikation

Der er stadig enkelte pladser ledige på kurset om at engagere sin målgruppe gennem konstruktiv kommunikation. Pladserne går først til bevillingshavere i Frame, Voice, Report!, men på mandag 23. september får alle andre tilmeldte at vide, om der er plads til alle.

Læs mere og tilmeld dig her.

 

 

Styrk klima i udviklingsarbejdet

Hvis man er nysgerrig på klima, men ikke synes, det til højrebenet og inden for de sædvanlige tematiske kerneområder, man arbejder med, er der hjælp at hente.

CISU er i fuld gang med udviklingen af et nyt 'climate tool' til medlemsorganisationerne. Det skal hjælpe med at integrere klima i udviklingsarbejdet.

Tool’et vil blive præsenteret på fyraftensmødet Hvordan styrkes klima i udviklingsarbejde? den 30. september i Aarhus og den 2. oktober i København.

Her kan man blive inspireret af praktiske eksempler på, hvordan klima kan kobles med forskellige typer af udviklingsarbejde.

Samtidig er det en unik mulighed for at påvirke indholdet i tool’et. Se mere om fyraftensmødet og program her.

 

Andre nyheder

Er du ung og har en idé til, hvordan man kan nå verdensmålene?
Så kan du få hjælp af Tuborgfondet til at komme i gang. Se en lille film om, hvordan. Eller gå direkte ind på deres hjemmeside og læs mere.

Kommende ansøgningsfrister i CISU

 

Udviklingsindsatser under Civilsamfundspujen har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er den 11. marts 2020.


Alle andre indsatser under Civilsamfundspuljen har løbende ansøgningsfrist. 
 


CISUs Oplysningspulje har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er den 2. oktober 2019 kl. 12.00. Derudover kan man udenfor ansøgningsfristerne søge midler til pludseligt opståede muligheder for oplysningsaktiviteter.

Husk at bestille rådgivning i god tid - der er altid mest pres på umiddelbart inden ansøgningsfristerne.

 

 


 

Kommende kurser og arrangementer i CISU


 

The 'Calendar' module could not be found
Medlemsorganisationernes opslagstavle

På CISUs hjemmeside har medlemsorganisationer mulighed for at lave opslag, der kan interessere andre medlemsorganisationer.

De kommer automatisk med her i nyhedsbrevet:

The 'Calendar' module could not be found
Arrangementer hos CISUs medlemsorganisationer

Har din organisation et arrangement til kalenderen, kan du indtaste det her.

 

Bemærk: Der skal være offentlig adgang til arrangementer i kalenderen, og man skal angive, hvilken medlemsorganisation, der står bag arrangementet.

 

The 'Calendar' module could not be found

Med venlig hilsen
CISU - Civilsamfund i Udvikling

PS. Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.
Hvis du er tilmeldt, men ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til kommunikationskonsulent Kim Jensen på kj@cisu.dk eller journalistpraktikant Rebecca Birch Roulund på reb@cisu.dk.

Hvis du vil i kontakt med CISU, bedes du skrive til cisu@cisu.dk.

CISU - Civilsamfund i Udvikling, Klosterport 4A, 3. sal, 8000 Århus C, Tel: 8612 0342, E-mail: cisu@cisu.dk