Kære 
 

Siden foråret 2019 har ansøgere til Små Indsatser i CISUs Civilsamfundspulje haft valget mellem at indsende ansøgningen skriftligt eller som video.

I oktober fik ART2Change som den første organisation en bevilling på baggrund af en videoansøgning.   

Her kan du se videoen.

 

Vælger man videoformatet, er det et krav, at man i videoen besvarer de samme spørgsmål, som er nævnt i ansøgningsskemaet for alle ansøgninger til Civilsamfundspuljen.
 

CISU fortsætter medlemsdialog

I efteråret fortsætter CISUs medlemsdialog. I foråret gik turen til området omkring Sydsjælland og Falster og til Sønderjylland. Nu tager CISU til Nordjylland og Københavnsområdet.

Alle medlemsorganisationer og grupper fra medlemsorganisationer kan deltage. Hvis man for eksempel er fra en lokalafdeling eller projektgruppe i en organisation i et af de geografiske områder, er man meget velkommen til at melde sig.

 

Medlemsdialogen i Nordjylland finder sted i Aalborg torsdag den 7. november fra klokken 12-15. CISU leder efter en medlemsorganisation, der har lyst til at være vært for arrangementet.

 

Ønsker man at melde sig som vært eller deltage i Aalborg, bedes man sende en mail til rådgiver Signe Allimadi på sa@cisu.dk senest fredag den 25. oktober.


I København bliver medlemsdialogen den 4. december. Sted og tidspunkt offentliggøres senere. Skriv til rådgiver Mette Kjærtinge på mek@cisu.dk for tilmelding i Københavnsområdet.

Efter medlemsdialogen i 2017 startede CISU blandt andet drop-in rådgivninger, introrådgivning og satte større fokus på frivillighed. Begge dele efter konkrete ønsker fra CISUs medlemsorganisationer, der kom frem i medlemsdialogen.

To DERF calls: Tidlige indsatser mod fødevarekriser (flere lande) og internt fordrevne i Afghanistan

Den danske nødhjælpspulje, DERF – Danish Emergency Relief Fund er netop blevet aktiveret to gange.

Det ene call, DERF netop har udsendt, er et early action call for applications on food security til tidlige indsatser i Burkina Faso, Mali, Niger, Sydsudan, Yemen, Kap Verde, Gambia, Mauretanien, Senegal og Zimbabwe på baggrund af forvarsling fra FN-systemet om forhøjet risici for fødevarekriser i disse lande.

 

”Fødevarekriser er en frygtelig byrde for verdens fattigste. Med det nye DERF-call håber vi at kunne bidrage til at forebygge, afhjælpe eller gøre udsatte befolkninger bedre i stand til at imødegå kriserne,” siger Signe Allimadi, fund manager for DERF.

 

CISU inviterer også til et møde om Early Action Callet på Vartov i København den 30. oktober fra kl. 16.00-18.30

Læs hele nyheden om callet til fødevarekriser og mødet her.

 

Samtidig er DERF blevet aktiveret med callet Conflict i North-Eastern Afghanistan.

Sammenstød mellem de afghanske styrker og Taliban i det nordøstlige Afghanistan er blusset op og har i løbet af den sidste måned sendt mere end 10.000 familier på flugt.

Under dette call kan man søge penge til støtte af de internt fordrevne i området. 

Læs hele nyheden om callet til internt fordrevne i Afghanistan her.

Kontakt CISUs DERF-team på derf@cisu.dk for mere information.

Drop-in café i København: Rådgivning og erfaringsudveksling til halloween

Har din organisation en ny projektidé, et kommende partnerbesøg, eller noget helt tredje, som I gerne vil have sparring på, kan I komme til drop-in café, som afholdes den sidste torsdag i måneden mellem kl. 14.00 og 18.30 i henholdsvis København og Aarhus.

 

Læs mere om drop-in-café her.

Næste gang er torsdag den 31. oktober, samme dag som halloween, i København på Vartov. Her kan du få en uhyggelig men produktiv snak med rådgivere Mette Kjærtinge og Anders Reimers Larsen. 

Monitoreringsværktøjer – fra medlem til medlem

Næste udgave af CISUs serie af digitale tips fra medlemsorganisationer til andre medlemsorganisationer er klar.

 

I denne uger giver tre organisationer deres erfaring med at bruge monitoreringsværktøjer videre. Bliv for eksempel klogere på, hvordan Orangutang Fonden anvender GPS-data til at sikre bedre arbejde med landrettigheder, eller hvordan DIB og deres partnere er blevet bedre til at reagere og justere deres arbejde i forhold til udsatte målgrupper i humanitære kontekster.

Find det digitale katalog her på cisu.dk.

 

NGO’er er ofte udfordret på ressourcer, når det handler om investering i digitale løsninger - men Microsoft har en god nyhed, da de netop nu kører en kampagne, hvor man som NGO kan få 10 gratis brugere af Microsoft 365 Business.

 

Se, om det er noget for jer, og om I lever op til kravene her.
 

Repræsentant fra medlemsorganisation til Civilsamfundspuljens bevillingsudvalg

Fra den 1. december 2019 har bevillingsudvalget for CISUs Civilsamfundspulje brug for et nyt medlem som repræsentant for CISUs medlemsorganisationer.

Medlemsorganisationerne kan indstille en eller flere erfarne folk fra deres organisation til posten. I dag har Aktion Børnehjælp​, Dreamtown​ og Global Aktion​ hver et medlem i bevillingsudvalget.

Læs mere om udvalget og deres arbejde her i opslaget.

Ansøgningsfristen er den 27. oktober. 

Sidste chance for tilmelding til temadag om Frivillighed og Nye Ressourcer

I oktober sidste år holdt CISU temadag i Aarhus om frivillighed og nye ressourcer. Efter efterspørgsel fra CISUs medlemsorganisationer afholdes den igen i år i København - og der er stadig ledige pladser.

 

Temadagen er nu på lørdag den 26. oktober fra kl. 10.00-16.00 i Globalhagen House i København. 

Tilmeldingen er lukket på cisu.dk. Istedet kan man melde sig til ved at sende en mail cisu@cisu.dk  

 

Dyk dybere ned i klima og bæredygtighed

Sidst i oktober og november kan du sammen med CISU dykke dybere ned i klima og bæredygtighedsbegreberne på to kurser.

 

På kurset I dybden med klima den 30. oktober i København bliver deltagerne præsenteret for den nyeste viden indenfor dansk klimabistand og får overblik over, hvad der er op og ned på de politiske processer og strukturer for at arbejde med verdensmål 13 om klima i udviklingsarbejdet.

Til Bæredygtighed i udviklingssamarbejde den 14. og 18. november i henholdsvis København og Aarhus, kigger vi nærmere på økologisk økonomi – også kendt som doughnut economics - og en ny bæredygtighedsforståelse.

Som altid skal man melde sig til på cisu.dk/kurser. 

Inspiration til arbejde med nexus i udviklingssamarbejde

CISU-medlemsorganisationer, der arbejder i en kontekst, hvor man sammentænker humanitært og udviklingsarbejde samt medlemsorganisationer, der er nysgerrige på, om det giver mening at tænke nexus ind i deres indsatser, inviteres til fyraftensmøderne "Erfaringer om nexus". 

Møderne finder sted den 12. november i Aarhus og den 13. november i København. Begge dage fra kl. 16.30-19.30. 

 

Deltagerne vil blive inspireret af debat om erfaringer med at arbejde med nexus mellem udvikling og det humanitære arbejde og får mulighed for at bidrage til dialog om, hvordan CISU kan støtte medlemsorganisationer i at arbejde med nexus fremadrettet. 

Læs mere om fyraftensmøderne og meld dig til her. 

 

Kommende ansøgningsfrister i CISU

 

Udviklingsindsatser under Civilsamfundspujen har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er den 11. marts 2020.


Alle andre indsatser under Civilsamfundspuljen har løbende ansøgningsfrist. 
 


CISUs Oplysningspulje har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er den 1. april 2020 kl. 12.00. Derudover kan man udenfor ansøgningsfristerne søge midler til pludseligt opståede muligheder for oplysningsaktiviteter.

 

Husk at bestille rådgivning i god tid - der er altid mest pres på umiddelbart inden ansøgningsfristerne.

 

 


 

Kommende kurser og arrangementer i CISU


 

The 'Calendar' module could not be found
Arrangementer hos CISUs medlemsorganisationer

Har din organisation et arrangement til kalenderen, kan du indtaste det her.

 

Bemærk: Der skal være offentlig adgang til arrangementer i kalenderen, og man skal angive, hvilken medlemsorganisation, der står bag arrangementet.

 

The 'Calendar' module could not be found

Det er sidste gang, du læser CISUs nyhedsbrev i dette nyhedsbrevmodul.

Næste gang du hører fra os, vil du modtage et mere moderne nyhedsbrev i nyt layout.

Vi udsender nyhedsbrev hver anden uge. Går der længere end det, inden du hører fra os igen, kan det derfor være en god idé at tjekke dit spamfilter. 

Med venlig hilsen
CISU - Civilsamfund i Udvikling

PS. Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.
Hvis du er tilmeldt, men ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

 

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til kommunikationskonsulent Kim Jensen på kj@cisu.dk eller kommunikationsmedarbejder Camilla Bøgelund på cb@cisu.dk. 

 

Hvis du vil i kontakt med CISU, bedes du skrive til cisu@cisu.dk.

CISU - Civilsamfund i Udvikling, Klosterport 4A, 3. sal, 8000 Århus C, Tel: 8612 0342, E-mail: cisu@cisu.dk