Kære 
 

SIDSTE CHANCE! Vind 10.000 kroner til en oplysningsaktivitet i Danmark

Hvis din organisation vandt 10.000 kroner til en oplysningsaktivitet, hvad ville I så lave?

CISUs fotokonkurrence, hvor hovedpræmien er 10.000 kroner til en oplysningsaktivitet i Danmark, slutter i morgen! Alt, man skal gøre for at deltage, er, at sende et eller flere billeder ind af, hvad fællesskab betyder for jeres organisation. Billederne skal sendes til reb@cisu.dk, og i emnefeltet skal der stå ’Fotokonkurrence 2019’. Sidste chance for at deltage er i morgen, torsdag den 7. februar. 

Alle billeder, der bliver sendt ind, vil derudover også have mulighed for at blive brugt i CISUs årlige magasin, Status & Perspektiver.

Læs mere om fotokonkurrencen på www.cisu.dk/foto, og skynd jer at sende jeres bidrag ind. 


I tvivl om, hvad man kan lave for 10.000 kroner?

CISU ser hvert år gode, kreative eksempler på, hvordan man kan lave oplysningsaktiviteter i Danmark.
Før har folk lavet podcast, været på folkemøde, inviteret samarbejdspartnerne fra syd til at deltage i en foredragsturné i Danmark, lavet dokumentarfilm, brætspil og billedudstillinger. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Og CISU er selvfølgelig altid klar med faglig sparring.

Når CISU sætter fokus på oplysning med denne fotokonkurrence og oplysningspuljen generelt, er det fordi, oplysningsarbejde er en vigtig del af udviklingsarbejde. 

Verden bliver dag for dag et bedre sted at bo. Og hvis ikke det bliver kommunikeret ud, så finder folk heller ikke ud af, at alt det udviklingsarbejde, CISUs medlemsorganisationer og deres partnere udfører, virker.

 

 

 

 

 

Stil op til CISUs bestyrelse

Der skal vælges fire medlemmer til CISUs bestyrelse på generalforsamlingen d. 6. april. Der er tradition for kampvalg, og bestyrelsen opfordrer alle interesserede i at stille op, så der bliver mange gode kandidater at vælge imellem.

 

Hvis man melder sit kandidatur, kan man få en præsentation af det sendt ud sammen med det øvrige materiale til deltagerne på generalforsamlingen. Så har deltagerne lidt længere tid til at overveje, hvem de vil stemme på. Send en mail til Andrea Kiel fra sekretariatet på akc@cisu.dk senest den 26. marts, hvor du på maks en halv side præsentere dig selv og det, du vil arbejde for i bestyrelsen. 

 

Det er også muligt, at stille op på dagen. 

Læs mere om den nuværende bestyrelse, opgaverne og generalforsamlingen her.

 

CISU drager sydpå

I foråret drager CISU igen på medlemsdialog. Denne gang går turen sydpå til området omkring Sydsjælland og Falster og til Sønderjylland.

Det kommer til at foregå hos en medlemsorganisation i området, der melder sig som værtsorganisation for dagen. Har man lyst til at deltage eller bare høre mere, så skal man sende en mail til stabsmedarbejder i CISU Andrea Kiel Christensen på akc@cisu.dk.

 

Alle medlemsorganisationer og grupper fra medlemsorganisationer kan deltage. Så er man for eksempel en del af en lokalafdeling af en organisation, så skal man ikke tøve med at melde sig til. Når de præcise datoer er fundet for medlemsdialog-møderne, vil de blive offentliggjort i nyhedsbrevet og på CISUs hjemmeside. 

 

Sidste gang der var medlemsdialog, kom der blandt andet idéer til at lave drop-in rådgivning, introrådgivning for nye medlemmer og frivillighed som tema. Tre ting som alle sammen er implementeret i CISUs arbejde nu. 

I efteråret vil der også blive afholdt medlemsdialog i Nordjylland og i Københavnsområdet.

 

Det er muligt at downloade analysen af sidste medlemsdialog her.

 

 

 

Bliv oplyst om oplysningspuljen og Folkemøde 2019

I dette forår er infomødet om CISUs oplysningspulje slået sammen med formøde til Folkemødet 2019. 

Det foregår den 20. februar i Aarhus og den 21. februar i København. Begge dage fra 16.30-18.30. 

 

På fyraftensmødet vil deltagerne blive introduceret til de vigtigste formkrav for ansøgere, se gode eksempler på oplysningsaktiviteter og få gode råd. Som noget specielt i år, vil der også indgå inspiration til, hvordan man kan søge penge i oplysningspuljen til at finansiere aktiviteter på Folkemødet på Bornholm 2019. Derudover vil der også være mulighed for at få gode råd til, hvordan man kan få mest ud af sin folkemødedeltagelse. 

 

Tilmelding til infomødet findes her

Husk at melde dig til i god tid, da mødet bliver aflyst ved for få tilmeldte. 

Frame. Voice, Report! fylder 1 år!

CISUs EU-oplysningspulje, der har til formål at sprede kendskab om verdensmålene til EU-borgere, fylder 1 år i disse dage. Det er blandt andet blevet fejret med en årsrapport og flødeboller på sektretariatet. 

Frame, Voice, Report!-rådgiver Maria Molde fortæller om det første år: 

 

- Det har været fantastisk travlt og fantastisk inspirerende. Lige nu er 90 organisationer i gang med at implementere 75 oplysningsprojekter om verdensmålene i 7 lande i europa. Og vi er i fuld gang med at lære så meget som muligt, vi kan af det, både sammen med vores danske bevillingshavere fra første runde og sammen med vores europæiske partnere.

 

Frame, Voice, Report!-puljen har ansøgningsfrist for anden og sidste runde d. 28. februar. Læs mere om projektet her Frame, Voice, Report! her: www.framevoicereport.org/da

Hvis man er interesseret i at læse årsrapporten, kan man downloade den her. 

Kom til møde om situationen i Nicaragua

Den 27. februar kl 14-18 afholder CISU et møde for medlemsorganisationer, der arbejder eller har partnere i Nicaragua. 
Her vil der blive delt input og erfaringer fra forskellige Latin Amerika- og Nicaraguaeksperter.

 

Til mødet vil vi oplyse om dynamikkerne i regionen og den nuværende situation og tale om, hvordan man som dansk organisation kan støtte sin partner i at fortsætte arbejdet og holde civilsamfundet i live. Der er også mulighed for at de forskellige organisationer kan dele erfaringer og netværke.

 

Vi har i CISU en række medlemsorganisationer, der arbejder med diverse udviklingsprojekter og programmer via partnere i Nicaragua, hvor civilsamfundet er under voldsomt pres for tiden. Flere af partnerne har oplevet at få inddraget deres registreringer, deres lokaler er blevet ryddet af myndighederne, og personale bliver arresteret. 

Claus Thure Hastrup der er konsulent med omfattende erfaring fra Nicaragua, vil være ordstyrer for arrangementet. 

Sted:

MS ActionAid, Møderiet

Fælledvej 12, 2200 København N

Tilmelding her.

 

Nicaragua-mødet er en del af optakten til en konference om shrinking space, som CISU arrangerer sammen med Globalt Fokus og en lang række andre organisationer.

Læs mere om konferencen her. 

 

Skal dine partnere også være private?

Den 4. marts i Aarhus og den 6. marts i København, kan du blive klogere på, hvordan organisationer kan arbejde sammen med den private sektor. Begge dage fra 16.30-19.30.

 

Seks danske udviklingsorganisationer har sammen skabt en manual om, hvordan man kan samarbejde med virksomheder. Med udgangspunkt i den vil der blive holdt oplæg, omkring de muligheder et privatsektorsamarbejde kan skabe. Oplægsholderen vil også komme ind på, hvilke udfordringer privatsektorsamarbejde oftest har. 

Udover det, vil deltagerne i løbet af aftenen blive klogere på interne processer og diskussioner der er vigtige at kende til, før man indgår et privatsektorsamarbejde.

 

Tilmelding til fyraftensmødet findes her.

Andre nyheder

Blog: Den bedste Danmarks Indsamling nogensinde

 

Kommunikationsansvarlig i CISU, Kim Jensen, har skrevet dette blogindlæg til Globalnyt.dk, om, hvad han synes om Danmarks Indsamlingen.

Læs et uddrag af indlægget her

 

''Sådan helt grundlæggende kan jeg godt lide, at man samler ind til god udvikling, men sådan helt grundlæggende kan jeg ikke lide, at man blander konkurrencer om at vinde en Audi sammen med folkeligt engagement i udviklingssamarbejdet.

Det er det, man gør i Danmarks Indsamlingen. ”Støt os med 150 kroner og vær med i lodtrækningen” er det overordnede budskab, og det er problematisk. Det er det, fordi man spiller på nogle værdier, der handler om status, sejr og lækkert forbrug. Og når man spiller på de værdier undertrykker man de modsatte værdier om samarbejde, solidaritet og naturbeskyttelse. Det er heldigvis ikke noget, jeg har fundet på. Det er ret flot beskrevet her. Og også det, jeg selv var inde på her.''

 

Indlægget kan læses i sin fulde længde på på Globalnyt.dk.

 

 

Søg midler til at lave fortalervirksomhed, der fremmer bæredygtigt forbrug og produktion i EU-lande

Lige nu er det muligt at deltage i projektet Trade Fair, Live Fair.

Alle civilsamfundsorganisationer i EU kan søge i samarbejde med eksempelvis kommuner eller regioner til at lave fortalervirksomhed, der skal fremme bæredygtigt forbrug og produktion i EU-lande.


Læs mere nedenfor: 

 

''Sub-grant facility for innovative partnerships between CSOs and Local Authorities, managed by the Fair Trade Advocacy Office.

The overall objective of this sub-grant facility is to support small advocacy projects implemented through partnerships between local authorities (LAs) and civil society organizations (CSOs), with the aim to promote sustainable production and consumption.

Deadline for application submission is 29 March 2019 by 17:00 CET.

All information related to the sub-grant facility can be found under this link.

To help you find potential partners for this sub-grant facility, we have developed a match-making document, available here:

Contact person: Fabienne Yver, Fair Trade Advocacy Office (yver@fairtrade-advocacy.org).''

 

Kommende ansøgningsfrister i CISU

 

Udviklingsindsatser under Civilsamfundspujen har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er den 13. marts 2019.

Vær opmærksom på den nye dato. Fremover falder ansøgningsfristen for udviklingsindsatser under civilsamfundspuljen den anden onsdag i marts og september. 


Alle andre indsatser under Civilsamfundspuljen har løbende ansøgningsfrist. 


CISUs Oplysningspulje har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er den 3. april 2019 kl. 12.00. Derudover har den løbende frist.

 

Frame, Voice, Report!-puljen har ansøgningsfrist næste og sidste gang 28. februar 2019 kl. 12:00.

 

Husk at bestille rådgivning i god tid - der er altid mest pres på umiddelbart inden ansøgningsfristerne.

 

 


 

Kommende kurser og arrangementer i CISU


 

The 'Calendar' module could not be found
Medlemsorganisationernes opslagstavle

På CISUs hjemmeside har medlemsorganisationer mulighed for at lave opslag, der kan interessere andre medlemsorganisationer.

De kommer automatisk med her i nyhedsbrevet:

The 'Calendar' module could not be found
Arrangementer hos CISUs medlemsorganisationer

Har din organisation et arrangement til kalenderen, kan du indtaste det her.

 

Bemærk: Der skal være offentlig adgang til arrangementer i kalenderen, og man skal angive, hvilken medlemsorganisation, der står bag arrangementet.

 

The 'Calendar' module could not be found

Med venlig hilsen
CISU - Civilsamfund i Udvikling

PS. Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.
Hvis du er tilmeldt, men ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til kommunikationskonsulent Kim Jensen på kj@cisu.dk eller journalistpraktikant Rebecca Birch Roulund på reb@cisu.dk.

Hvis du vil i kontakt med CISU, bedes du skrive til cisu@cisu.dk.

CISU - Civilsamfund i Udvikling, Klosterport 4A, 3. sal, 8000 Århus C, Tel: 8612 0342, E-mail: cisu@cisu.dk