Kære 
 

Og de nominerede til CISUs initiativpris er...

CISUs bestyrelsen har udvalgt MUNDU, Skoleliv i Nepal og IDA – Global Development som nominerede til CISUs Initiativpris.

 

Prisen gives hvert år til en person eller organisation, som gør noget helt særligt i Danmark for at skabe opmærksomhed om udviklingssamarbejdet. Sammen med prisen får vinderen en statuette af kunstneren Jens Galschiøt og 10.000 kr. 

 

Initiativprisen uddeles på CISUs generalforsamling den 6. april 2019. Det er deltagerne på generalforsamlingen, der afgør, hvilken organisation der vinder prisen. Ved at være med i konkurrencen får de tre organisationer mulighed for at komme og fortælle om hver deres flotte oplysningsarbejde her i Danmark. Så andre deltagende organisationer kan få god inspiration til, hvordan man kan lave anderledes oplysningsarbejde i Danmark.

 

Man kan læse mere om initiativprisen på CISUs hjemmeside her. 

 

Tilmelding til generalforsamlinges findes her.

Følg også med på Facebook, hvor der løbende bliver opdateret med information om generalforsamlingen.

Hvorfor stille op til CISUs bestyrelse?

Der skal vælges fire nye medlemmer til CISUs bestyrelse. Poster, som de to afgående bestyrelsesmedlemmer Vibeke Tuxen og Claus Hedegaard-Jensen begge har været glade for at have.

 

Vibeke Tuxen har siddet i CISUs bestyrelse i 12 år. Hun fortæller blandt andet at hun har fået et ekstremt godt kendsskab til organisationsudvikling. 

 

-CISUs bestyrelse har givet mig en enorm stor erfaring og viden og et stort netværk. Jeg har fået mulighed for at øve indflydelse på udviklingen i danske organisationers u-landsarbejde og arbejde for, at alle organisationer kan være med. Og jeg har lært om de store sammenhænge, som vi alle indgår i. Jeg har bidraget til at påvirke beslutningstagere og samtidigt selv lært utroligt meget om organisationsudvikling og bestyrelsesarbejde, som jeg har taget med mig tilbage til min egen organisation. CISU er en meget berigende og velfungerende organisation at være med i.

 

Det er Claus Hedegaard-Jensen enig i. 

 

-At side i CISUs bestyrelse giver ikke bare et indblik i og indflydelse på CISUs virke. Man får også mulighed for at komme ind bag facaden på CISUs sekretariatet og lære alle dets medarbejdere endnu bedre at kende. Man skal stille op til bestyrelsen fordi det er sjovt og spændende, og man møder en masse dejlige mennesker, fortæller han.

 

 

De fire nye bestyrelesmedlemmer vælges på CISUs generalforsamling d. 6. april. Der er tradition for kampvalg, og bestyrelsen opfordrer alle interesserede til at stille op.

 

Meld dit kandidatur ved at sende en mail til Andrea Kiel fra sekretariatet på akc@cisu.dk senest den 26. marts, hvor du på maks en halv side præsentere dig selv og det, du vil arbejde for i bestyrelsen. 

 

Det er også muligt, at stille op på dagen. Læs mere om den nuværende bestyrelse, opgaverne og generalforsamlingen her.

 

Fyraftensmøde om bæredygtighed 2.0

Bæredygtighedsbegrebet i verdensmåls-agendaen er ved at blive gentænkt. Kom og hør hvordan, når CISU og Globalt Fokus inviterer til fyraftensmøde onsdag d. 21. marts kl 15-17.30.

Fyraftensmødet er en spændende mulighed for at lære om, hvor den globale debat om bæredygtighed bevæger sig hen lige nu og for at møde Katherine Richardson, der er en af de førende forskere på bæredygtighedsområdet. 

 

Mødet er for dem, der allerede er i fuld gang med at arbejde med bæredygtighed og har lyst til at blive opdateret og udveksle erfaringer med andre, og for dem, der blot er nysgerrige på at høre mere og blive inspirerede.

 

Læs mere om oplægsholderen Katherine Richardson og hendes arbejde her.

Download invitationen her. 

Netværksmøde om Zimbabwe-situationen

CISU inviterer til et åbent Zimbabwe-netværksmøde onsdag den 27. februar på Vartov (Opgang H, Kredsen) fra kl. 15.30 til 18.30

Første del af mødet have fokus på at få beskrevet og udvekslet erfaringer og viden om den konkrete kontekst i Zimbabwe og hvorledes det har haft indflydelse på implementering af igangværende udviklingsindsatser.

Derefter vil anden  del af mødet fokusere på at introducere DERF og det nuværende Call for applications samt svare på spørgsmål. 

Tilmelding på CISUs hjemmeside her. 

Kom med forslag til generalforsamlingen

Som deltager på CISUs generalforsamling, kan man komme med forslag til, hvad CISU skal arbejde for. 
På tidligere genralforsamlinger er der blevet oprettet ungenetværk, blevet stillet forslag om nedsættelse af brugerbetalingen på kurser og foreslået oprettelse af intro-rådgivning. 
Hvis din organisation har forslag, så skal de sendes til Andrea Kiel på akc@cisu.dk før d. 25. april. 
Man kan også kontakte Andrea Kiel, hvis man ønsker vejledning til, hvordan man stiller et forslag. 

 

CISUs generalforsamling afholdes i Odense d. 6. april. 
Tilmelding til generalforsamlingen findes her.

Bliv repræsentant til bevillingsudvalget for CISUs oplysningspulje

CISU søger en repræsentant fra en medlemsorganisation til CISUs oplysningspuljes bevillingsudvalg.

Bevillingsudvalget for CISUs oplysningspulje består af tre medlemmer: To repræsentanter fra CISUs medlemsorganisationer og en ekstern kommunikationsfaglig bevillingskonsulent.

 

Ansøgningerne til puljen behandles af bevillingskonsulenten, som foretager en vurdering på baggrund af retningslinjerne. Derefter sender bevillingskonsulenten en indstilling til bevillingsudvalget, som behandler indstillingen og træffer den endelige afgørelse. Se retningslinjer for CISUs oplysningspulje på www.cisu.dk/oplysningspulje.

Læs det fulde opslag på CISUs hjemmeside her. 

Kom til møde om situationen i Nicaragua

Den 27. februar kl 14-18 afholder CISU et møde for medlemsorganisationer, der arbejder eller har partnere i Nicaragua. 
Her vil der blive delt input og erfaringer fra forskellige Latinamerika- og Nicaragua-eksperter.

 

Til mødet vil vi oplyse om dynamikkerne i regionen og den nuværende situation og tale om, hvordan man som dansk organisation kan støtte sin partner i at fortsætte arbejdet og holde civilsamfundet i live. Der er også mulighed for at de forskellige organisationer kan dele erfaringer og netværke.

 

Vi har i CISU en række medlemsorganisationer, der arbejder med diverse udviklingsprojekter og programmer via partnere i Nicaragua, hvor civilsamfundet er under voldsomt pres for tiden. Flere af partnerne har oplevet at få inddraget deres registreringer, deres lokaler er blevet ryddet af myndighederne, og personale bliver arresteret. 

Claus Thure Hastrup, der er konsulent med omfattende erfaring fra Nicaragua, vil være ordstyrer for arrangementet. 

Sted:

MS ActionAid, Møderiet

Fælledvej 12, 2200 København N

Tilmelding her.

 

Download det fulde program her.

CISU refunderer udgifter til offentlig transport med det beløb, der ligger ud over 100 kroner pr. person (maks. 2 pr. organisation). Refusion ved samkørsel i bil skal aftales med sekretariatet på forhånd.

 

 

Bliv klogere på samarbejdet med den private sektor

Den 4. marts i Aarhus og den 6. marts i København, kan du blive klogere på, hvordan organisationer kan arbejde sammen med den private sektor. Begge dage fra 16.30-19.30.

 

Seks danske udviklingsorganisationer har sammen skabt en manual om, hvordan man kan samarbejde med virksomheder. Med udgangspunkt i den vil der blive holdt oplæg, omkring de muligheder et privatsektorsamarbejde kan skabe. Oplægsholderen vil også komme ind på, hvilke udfordringer privatsektorsamarbejde oftest har. 

Udover det, vil deltagerne i løbet af aftenen blive klogere på interne processer og diskussioner der er vigtige at kende til, før man indgår et privatsektorsamarbejde.

 

Tilmelding til fyraftensmødet findes her.

Kom med kommentarer til Udviklingspolitisk Råd

Onsdag den 27. februar er der møde i Udviklingspolitisk Råd. I den forbindelse kan CISUs medlemsorganisationer komme med kommentarer til indholdet på mødet til Lars Engberg-Pedersen fra DIIS, som CISU har indstillet til at være med i rådet. Så vil han læse dem som forberedelse til mødet; Lars er dog ikke forpligtet af kommentarerne.
Ønsker man at komme med kommentarer, skal man sende dem til Andrea Kiel fra CISUs sekretariat på akc@cisu.dk senest d. 25. februar.  Så videregiver hun dem samlet til Lars Engberg-Pedersen. 

Hold gerne kommentarene på under en A4-side.

Dagsorden og bilag til mødet findes her

Hvad er civilsamfundets rolle i den grønne omstilling?

Den 4. april 2019 på Vartov i København afholder CISU seminar om civilsamfund og grøn omstilling.CISU har fået en klimabevilling, og vil derfor over de næste tre år holde en række workshops om verdensmål 13, der handler om klimaindsatser. Dette seminar er det første i rækken. 

 

På seminaret vil journalist på Information, Jørgen Steen Nielsen, tage pulsen på klimasituationen, som den er i dag og give et indblik i de aktuelle globale problemstillinger. Herefter vil tre af CISUs medlemsorganisationer give bud på, hvilke muligheder civilsamfundet har for at handle i Danmark og globalt. Medlemsorganisationerne er Verdens Skove, Afrika Kontakt og Dansk International Bosætningsservice. Alle organisationer har erfaring med projekter om klimatilpasning og modstandsdygtighed.

 

Hele arrangementet varer fra 16 til 20 og er gratis for såvel medlemmer som ikke-medlemmer. 

Man tilmelder sig her.
 

 

 

Andre nyheder

 

Udenrigsministeriets oplysningspulje 

Der er ansøgningsfrist til Udenrigsministeriets oplysningspulje d. 1. april inden midnat. 

Udenrigsministeriets Oplysningspulje kan søges af alle, der vil lave formidling om forholdene i udviklings- og vækstlande til den danske befolkning. Støtten går blandt andet til undervisningsmaterialer, udstillinger, film til landsdækkende tv og rejsestipendier. Formålet med aktiviteterne er at skabe forståelse for Danmarks deltagelse i det internationale udviklingssamarbejde blandt danskerne.

 

Deltag i Civil Society Week 

Man kan stadig nå at melde sig til Civil Society Week, der finder sted i Serbien. 

Fra 6. to 12. April 2019, afholder CIVICUS og Civic Initiatives ICSW 2019 i Serbien.Det hele begynder med en to-dages Youth Assembly for ICSW delegates i byen Novi Sad der er Europæisk ungdomshovedstad 2019. Det er fra 6.-8. april. Herefter rykker konferencen til Beograd og finder sted fra 8-11 April.
Læs mere her. 

 

Søg midler til at lave fortalervirksomhed, der fremmer bæredygtigt forbrug og produktion i EU-lande

Lige nu er det muligt at deltage i projektet Trade Fair, Live Fair.

Alle civilsamfundsorganisationer i EU kan søge i samarbejde med eksempelvis kommuner eller regioner til at lave fortalervirksomhed, der skal fremme bæredygtigt forbrug og produktion i EU-lande.


Læs mere nedenfor: 

 

''Sub-grant facility for innovative partnerships between CSOs and Local Authorities, managed by the Fair Trade Advocacy Office.

The overall objective of this sub-grant facility is to support small advocacy projects implemented through partnerships between local authorities (LAs) and civil society organizations (CSOs), with the aim to promote sustainable production and consumption.

Deadline for application submission is 29 March 2019 by 17:00 CET.

All information related to the sub-grant facility can be found under this link.

To help you find potential partners for this sub-grant facility, we have developed a match-making document, available here:

Contact person: Fabienne Yver, Fair Trade Advocacy Office (yver@fairtrade-advocacy.org).''

 

Kommende ansøgningsfrister i CISU

 

Udviklingsindsatser under Civilsamfundspujen har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er den 13. marts 2019.

Vær opmærksom på den nye dato. Fremover falder ansøgningsfristen for udviklingsindsatser under civilsamfundspuljen den anden onsdag i marts og september. 


Alle andre indsatser under Civilsamfundspuljen har løbende ansøgningsfrist. 


CISUs Oplysningspulje har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er den 30. april 2019 kl. 12.00. Derudover har den løbende frist.

 

Frame, Voice, Report!-puljen har ansøgningsfrist næste og sidste gang 28. februar 2019 kl. 12:00.

 

Husk at bestille rådgivning i god tid - der er altid mest pres på umiddelbart inden ansøgningsfristerne.

 

 


 

Kommende kurser og arrangementer i CISU


 

The 'Calendar' module could not be found
Medlemsorganisationernes opslagstavle

På CISUs hjemmeside har medlemsorganisationer mulighed for at lave opslag, der kan interessere andre medlemsorganisationer.

De kommer automatisk med her i nyhedsbrevet:

The 'Calendar' module could not be found
Arrangementer hos CISUs medlemsorganisationer

Har din organisation et arrangement til kalenderen, kan du indtaste det her.

 

Bemærk: Der skal være offentlig adgang til arrangementer i kalenderen, og man skal angive, hvilken medlemsorganisation, der står bag arrangementet.

 

The 'Calendar' module could not be found

Med venlig hilsen
CISU - Civilsamfund i Udvikling

PS. Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.
Hvis du er tilmeldt, men ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til kommunikationskonsulent Kim Jensen på kj@cisu.dk eller journalistpraktikant Rebecca Birch Roulund på reb@cisu.dk.

Hvis du vil i kontakt med CISU, bedes du skrive til cisu@cisu.dk.

CISU - Civilsamfund i Udvikling, Klosterport 4A, 3. sal, 8000 Århus C, Tel: 8612 0342, E-mail: cisu@cisu.dk