Kære 
 

På lørdag går det løs: CISUs generalforsamling

Alle bilag til generalforsamlingen er sendt ud til deltagerne. Hvis man ikke kan finde dem i sin indbakke, ligger de også her.

Her kan man blandt andet læse, hvem der stiller op til bestyrelsen og som intern revisor. Har man glemt at indsende sit kandidatur, kan man også stille op på dagen.
 

Kører du i bil til generalforsamlingen?

CISU opfordrer til, at man tilbyder et lift til andre medlemsorganisationer, hvis man kører i bil til generalforsamlingen. På facebook-eventet for generalforsamlingen kan man melde ind, hvis man søger eller tilbyder et lift til generalforsamlingen i Odense og hjem igen. Det foregår på linket her.

Husk at CISU refunderer alle transportudgifter der ligger over 100 kr. for to personer per organisation. Man skal blot bede om et refusionsskema på dagen. 
 

Vi ses på lørdag! 

Bornholm, Bornholm, Bornholm: Tag med CISU på Folkemøde

Igen i år stiller CISU og Levende Hav Kutteren Anton til rådighed som platform for CISUs medlemsorganisationer.

For at komme med skal man downloade og udfylde dette skema og sende det til Kim Jensen på kj@cisu.dk inden 14. april.

 

Læs meget mere om CISUs deltagelse på folkemødet her
 

Brug markeds-og værdikædeanalyser i planlægning af udviklingsaktiviteter

Bliv klogere på værdikæder, og hvordan udviklingsaktiviteter hænger sammen med det lokale marked. Kom til fyraftensmøde den 11. april i København.


Nogle udviklingsaktiviteter pårvirker lokale markeder. Det kan være kapacitetsopbygning af lokale landmænd, produktion og handel af varer eller indkomstskabende aktiviteter. Altså ting der alle er en del af en større værdikæde. Men hvordan analyserer man de markedssystemer og værdikæder, der er til stede? Og hvordan bruger man sin viden om dem i sin ansøgning?


Deltagerne på dette fyraftensmøde får mulighed for at dykke ned i klassiske business-redskaber som markeds- og værdikædeanalyse, og hvordan man kan bruge dem i sin planlægning af udviklingsaktiviteter.


Undervejs vil der være oplæg fra Karin Wied Thomsen fra Folkekirkens Nødhjælp. Hun rådgiver til dagligt om værdikæder og Inclusive Business. På mødet vil hun fortælle om "Participatory Market Systems Development"-tilgangen og "Making Markets work for the Poor"- tilgangen.

Læs mere om fyraftensmødet og deltag her.

 

Fem gode grunde og råd: adfærdskodeks

CISU har i foråret fået et opdateret adfærdskodeks, der samler en lang række af CISUs etiske og juridiske principper og retningslinjer i én samlet oversigt.

Og nu opfordrer CISU alle medlemsorganisationer til at gøre det samme. Til en begyndelse kommer her kommer fem gode grunde og råd til at arbejde med adfærdskodeks

 1. Man strømliner organisationen. Ofte er der små uenigheder, der først kommer til udtryk, når man står i situationen. På det tidspunkt kan det ofte være for sent at lave nye regler. Derfor forebygger arbejdet med adfærdskodekset den slags diskussioner, da man møder uenighederne og tager hånd om dem, før de danner grobund for konflikter.
   
 2. Man har ét samlet dokument med alle regler, som kan bruges til introduktion af nye medlemmer og frivillige. Det gør det lettere for nye at falde til, når de ved, hvad reglerne er. Med et samlet dokument, er der ikke nogle uskrevne regler. 
  Man finder ud af, hvor hullerne i ens organisation er. Ved at kortlægge procedurer og processer finder man også de steder, hvor man ikke har noget beredskab. Det er altid bedre at finde ud af, før man får brug for det. 
   
 3. Se CISUs adfærdskodeks, og brug det som checkliste. Jo større og kompleks organisationen er, jo større vil adfærdskodekset også blive. Men ved at skimme indholdsfortegnelsen i CISUs adfærdskodeks, kan man hurtigt danne sig et overblik over, hvad der er essentielt for ens egen organiation at have. 
   
 4. Begynd med det, der er vigtigst for jeres organisation og den kontekst I arbejder i.
  Udsender I frivillige til projekter, hvor de har kontakt til børn, så sørg for at have styr på børneattester og andre tiltag for at forhindre misbrug.
  Rejser I til ustabile områder, så start med at sikre gode rutiner om sikkerhed på rejsen.
  Håndterer I mange penge, så er procedurerne for økonomihåndtering og anti-korruption et oplagt sted at begynde.
   
 5. Kom til fyraftensmøde om arbejdet med adfærdskodeks. 
  Den 20. og 23. maj holder CISU fyraftensmøde om forebyggelse af magtmisbrug og seksuel udnyttelse. Og den 4. og 6. juni er der antikorruptionskursus. 
  Tilmelding findes her. 

CISUs adfærdskodeks kan hentes på CISUs hjemmeside her. 

DERF støtter ofre for cyklonen Idai

Mozambique, Malawi og Zimbabwe er ramt at voldsomme oversvømmelser på grund af cyklonen Idai. 
Den Danske Nødhjælpspulje, DERF, har allokeret fem millioner danske kroner til at støtte danske civilsamfundsorganisationer og deres partner-organisationers nødhjælpsindsatser i de tre lande. Læs det fulde call her. 

DERF-teamet behandler løbende ansøgninger. Sidste ansøgningsfrist er 22. april. Call'et lukker dog, når alle midlerne er delt ud. 

CISU medlemsorganisationer kan som altid søge rådgivning på ansøgninger og udarbejdelser af indsatser.

Global dannelse skal løfte verdensmålene

Kom til fyraftensmøde om global dannelse og verdensmålene. 

Verdensmål 4.7 handler om, at alle skal have den viden og de evner, de behøver for at støtte op om global bæredygtig udvikling.

Mål 4.7 har pustet nyt liv i diskussioner om, hvorfor det er vigtigt at fremme global dannelse, og hvordan man kan gøre det. Både inde og uden for det formelle skolesystem.

Det handler dette fyraftensmøde om, og formålet med mødet er at afsøge potentialer for samarbejde omkring implementeringen af mål 4.7 i Danmark.


Mødet er arrangeret af CISU, MUNDU og Bridge47.

Få mere information og tilmeld dig på CISU's hjemmeside.

Se invitationen som PDF her.
 

Andre nyheder

Civilsamfundets videnscenter er åbent

Netavisen Altinget.dk har i samarbejde med andre civilsamfundsaktører skabt civilsamfundets videnscenter. 
Her kan alle kvit og frit tage online-kurser, gå på jagt i værktøjskassen og læse tips og tricks til arbejdet i en civilsamfundsorganisation.
Man finder hjemmesiden her.

 

Kom med på en transformativ læringsrejse

Netværket Bridge47 inviterer til en “transformative learning journey with the aim of tackling the root causes of global crises through education” Træningen er for ansatte i civilsamfundsorganisationer, der arbejder med oplysning og global dannelse (det, der lige nu på engelsk kaldes Global Citizenship Education (GCE)) både inden for og uden for det formelle skolesystem. Læs mere og ansøg om at komme med her. Der er frist 7.april.  

 

 

Kommende ansøgningsfrister i CISU

 

Udviklingsindsatser under Civilsamfundspujen har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er den 11. september 2019.


Alle andre indsatser under Civilsamfundspuljen har løbende ansøgningsfrist. 
 


CISUs Oplysningspulje har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er den 30. april 2019 kl. 12.00. Derudover har den løbende frist.

NB: Der er lukket for ansøgninger til den løbende frist, da pengene i denne runde er brugt op. Man kan stadig søge den faste runde. 

 

Husk at bestille rådgivning i god tid - der er altid mest pres på umiddelbart inden ansøgningsfristerne.

 

 


 

Kommende kurser og arrangementer i CISU


 

The 'Calendar' module could not be found
Medlemsorganisationernes opslagstavle

På CISUs hjemmeside har medlemsorganisationer mulighed for at lave opslag, der kan interessere andre medlemsorganisationer.

De kommer automatisk med her i nyhedsbrevet:

The 'Calendar' module could not be found
Arrangementer hos CISUs medlemsorganisationer

Har din organisation et arrangement til kalenderen, kan du indtaste det her.

 

Bemærk: Der skal være offentlig adgang til arrangementer i kalenderen, og man skal angive, hvilken medlemsorganisation, der står bag arrangementet.

 

The 'Calendar' module could not be found

Med venlig hilsen
CISU - Civilsamfund i Udvikling

PS. Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.
Hvis du er tilmeldt, men ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til kommunikationskonsulent Kim Jensen på kj@cisu.dk eller journalistpraktikant Rebecca Birch Roulund på reb@cisu.dk.

Hvis du vil i kontakt med CISU, bedes du skrive til cisu@cisu.dk.

CISU - Civilsamfund i Udvikling, Klosterport 4A, 3. sal, 8000 Århus C, Tel: 8612 0342, E-mail: cisu@cisu.dk