Landbrugsnetværk - organisering af målgrupper

Organiseringsformer - styrker og udfordringer for samarbejde, impact og langsigtet bæredygtighed

Tider:

21-01-2025 - Kl. 15:00-18:30

Afholdelsessted:

Vartov (G)
Grundtvig
Farvergade 27
København

Kursusansvarlig:

Maria Graversen

Ledige pladser:

8

Tilmeldingsfrist:

15.01.2025

Målgruppe

Organisationer der arbejder organisering af målgrupper - særligt inden for landbrug og fødevareproduktion

Læringsmål

Inspiration og deling af erfaring omkring styrker og svagheder ved forskellige typer af formelle og uformelle organisaeringsformer af målgrupper i udviklingsindsatser.

Indhold

Vi kommer til at dykke ned i emnet målgruppers organisering ift. styrker og udfordringer for samarbejde og langsigtet bæredygtighed. Der bliver 4 korte inspirationsoplæg som giver eksempler på forskellige organiseringsformer, og hvad der har virket godt og mindre godt ift. at fremme samarbejde blandt målgrupper og langsigtet bæredygtighed af en indsats’ resultater.

Efter oplæggene bliver der både mulighed for at stille spørgsmål, kommentere og dele de øvrige deltageres egne erfaringer. Og vi diskuterer, hvad vi kan tage med videre ift. udfordringer og best practices.


Program

15:00: Velkommen og rammesætning v. Maria Graversen, CISU


15:20: Kooperativer – erfaringer fra Nepal, Tanzania og Mongoliet v. Isabel Sande Frandsen, Mejerifolk uden Grænser à Isabel vil dele erfaringer med at støtte udvikling af stærke kooperativer baseret på en andelsbevægelsestankegang, og hvordan kooperativer varierer fra kontekst til kontekst.

 

15:40: Farmer Family Learning Groups – erfaringer fra Uganda og Tanzania v. Sigrid Soelberg Vestergaard, Økologisk Landsforening à Sigrid vil introducere os til FFLG konceptet (som bygger på farmer field school konceptet), og hvordan fokus i FFLG er på at opbygge og styrke social kapital. Derudover vil vi se eksempler på hvordan det har været en success og nogle steder nu også bliver anvendt af myndigheder.


16:00: Pause


16:15: Naturressource forvaltningsgrupper – erfaringer fra Mozambique v. Olinda, Livaningo og Jan-Peter Feil, VedvarendeEnergi (NB: dette oplæg vil være på engelsk) àOlinda og Jan vil dele erfaringer omkring hvordan man kan støtte allerede formelt anerkendte grupper til at blive stærke nok til at fortsætte efter end støtte.  Livaningo og VedvarendeEnergi har sammen udviklet et self assessment tool, ift. gruppers kapacitet og virke, som de vil præsentere.


16:35: Danida program 1998-2002 – erfaringer fra Nepal, Per Hartmann, Seniorer uden Grænser à  Per vil give eksempler på udfordringer fra Nepal – men også hvordan det blev en kæmpe succes, da kontrollen blev opgivet og midlernes givet til gruppernes egen forvaltning.


17:00: Erfaringsudveksling i grupper (spørgsmål deles med deltagerne forud for mødet) v. Theis Dencker, CISU


17:45: Opsamling og afslutning


18:00: Sandwichs og uformelt netværk

Du har valgt

Arrangement: Landbrugsnetværk - organisering af målgrupper
Tilmeldingstype: Standard
Afholdelsessted:

Farvergade 27

1463 København

Kursusansvarlig:

Maria Graversen

Ledige pladser:

8

Tilmeldingsfrist:

15.01.2025

Medlemmer: 50,- DKK

Tilføj deltagere