03.07.2025
Connect for Global Change

Studerende som drivkraft for global forandring

Med støtte fra puljen Connect for Global Change, CISUs EU-finansierede oplysnings- og engagementspulje, har Danske Studerendes Fællesråd (DSF) igangsat projektet ”Studerende sætter dagsordenen”.

gruppearbejde med folk der sidder omkring borde Foto: Billedet er taget af DSF fra en tidligere workshop i Zambia

DSF går tilbage til 1932, hvor international solidaritet mellem studerende på tværs af grænser var en del af meningen med, at studerende stiftede foreningen.

- Vi ønsker, at flere unge engagerer sig i den globale udvikling som led i deres studier. Med projektet ”Studerende sætter dagsordenen” vil vi i DSF skabe rammerne for, at studerende gennem frivilligt arbejde og med deres egen dagsorden kan indgå i netværk, hvor de igangsætter konkrete projekter med studenterorganisationer i Syd, fortæller Rasmus Lindboe, Sekretariatschef for DSF.

Konkret udmønter projektet sig i en række workshops/oplæg fra partnere i Cuba, Zimbabwe og Zambia på danske universiteter. Målet er her at rekruttere studerende, som enten gerne vil indgå i et af de eksisterende projekter med studenterorganisationer i de tre lande – eller starte et helt nyt samarbejde med andre studerende.

Efter rækken af workshops vil danske studerende have stande på universiteterne, f.eks. i forbindelse med universitetsvalgene for at kunne hverve frivillige til projekterne. Et afsluttende opsamlings-event vil skabe en fælleskabsdag for de studerende, som har interesse for at gå videre med konkret handling og danne nye partnerskaber med Syd.

- Vi så muligheder i Connect-puljen, fordi det er en fleksibel pulje med gode muligheder for at rumme inddragelse af partnere i Syd og fordi der er fremragende rådgivning med fra CISU’s konsulenter, fortæller Rasmus Lindboe, og tilføjer til sidst:

- Og så hjælper det også, at den økonomiske afrapportering trods alt er rimelig. 

 

Ansøgningsfristen nærmer sig

Connect for Global Change har i alt to ansøgningsrunder. I første runde blev der givet 13 bevillinger til spændende projekter, der på forskellige måder er med til at styrke, engagere og forbinde mennesker i Danmark til at tage ansvar for en bæredygtig verden. Se en oversigt over bevillingerne her.

Puljens anden – og sidste – ansøgningsfrist er den 28. august kl. 12:00.

Den 7. august kl. 15-17 afholder CISU webinaret for alle potentielle ansøgere, som ønsker mere information om retningslinjer og ansøgningsprocessen.

Tilmeld dig webinaret her