Fra 1. august 2025 har CISU brug for en erfaren konsulent til at indgå i Civilsamfundspuljens bevillingskonsulentgruppe.
Bevillingskonsulentgruppen består af fem eksterne konsulenter. Ansøgninger til Civilsamfundspuljen behandles af bevillingskonsulenterne, som foretager en faglig vurdering på baggrund af retningslinjerne for puljen. Derefter sender de en indstilling til bevillingsudvalget, som behandler indstillingen og træffer den endelige afgørelse. Bevillingsudvalget består af seks repræsentanter fra CISUs medlemsorganisationer og tre fra større ikke-ansøgningsberettigede organisationer eller relevante faglige institutioner indenfor det danske udviklingssamarbejde.
Arbejdsopgaver
- Sagsbehandling, vurdering og indstilling af et antal ansøgninger til Civilsamfundspuljen - herunder sagsbehandling, vurdering og indstilling af enkelte større programansøgninger til Civilsamfundspuljen hvert andet år (næste gang i 2027)
- Løbende faglig sparring om udvikling af vurderingspraksis, i forhold til Civilsamfundspuljens retningslinjer, samt om kommunikation og skriftlig respons til ansøgere
- Deltagelse i ca. 10 årlige bevillingsmøder med bevillingsudvalget – både fysisk og online, herunder samarbejde med medlemmer af bevillingsudvalget om forberedelse
- Kommunikation og møder (online) med bevillingsudvalget i forbindelse med løbende ansøgninger/bevillinger.
- Deltagelse i koordineringsmøder 2 gange årligt med de andre bevillingskonsulenter
- Deltagelse i kalibreringsmøder 4 gange årligt med CISUs sekretariat
- Deltagelse i Faglig Dag 2 gange årligt for bevillingskonsulenterne, Bevillingsudvalget, repræsentanter for CISUs bestyrelse og CISUs sekretariat.
- Deltagelse i ad hoc-møder med relation til bevillingsarbejdet efter behov
Der vil være mulighed for at aftale deltagelse i andre relevante faglige arrangementer, kurser i CISU o.l.
Der forventes fysisk deltagelse i møderne, der typisk foregår i København eller Aarhus.
Sagsbehandlingen foregår i et transparent set-up, hvor ansøger bl.a. modtager de udformede vurderingsnotater.
Omfang
Arbejdet forventes at udgøre ca. 650 timer om året. En stor del af arbejdet ligger i direkte forlængelse af de seks årlige ansøgningsfrister i Civilsamfundspuljen, men konsulenten vil også skulle vurdere et mindre antal ansøgninger løbende. I alt forventes ca. 320 ansøgninger om året fordelt på de fem konsulenter efter aftale.
Det er afgørende, at konsulenterne kan tilrettelægge deres øvrige arbejde, så det kan tilpasses denne arbejdsrytme. Der er dog fleksibilitet i den konkrete tilrettelæggelse af arbejdstiden: En del af timerne tilrettelægges af konsulenterne selv (vurdering af ansøgninger, forberedelse af møder mv.) inden for de fastsatte perioder, en anden del tilrettelægges i samarbejde med de andre bevillingskonsulenter i konsultation med de øvrige repræsentanter og/eller sekretariatet.
Kvalifikationer
Konsulenterne skal have dokumenteret erfaring indenfor følgende områder:
- Mindst 10 års arbejdsmæssig erfaring indenfor civilsamfunds- og udviklingsområdet, heraf gerne som konsulent og med en betydelig arbejdserfaring fra det globale syd
- Indgående kendskab til de danske civilsamfundsorganisationer, der er engagerede indenfor udviklingsområdet - og deres samarbejde med partnere og andre aktører ude i verden
- Indgående kendskab til Danidas udviklingspolitiske strategi og udmøntningen heraf
- Omfattende erfaring med konkret vurdering af udviklingsindsatser og -projekter
- Erfaring med kapacitetsvurdering af civilsamfundsorganisationer
- Erfaringer med gensidig sparring med faglige kolleger og systematisk sagsbehandling
- Gode skriftlige kommunikationsevner samt stærke dansk- og engelskkundskaber
- Evne til at arbejde og levere rettidigt i et system med hyppige deadlines
- Gode samarbejdsevner, herunder lydhørhed og respekt for andres synspunkter i relation til såvel vurderingsproces – og beslutninger
Ansættelsesprocedure
Bevillingskonsulenterne ansættes med reference til CISUs puljeleder. Der vil blive afholdt en årlig ledelsessamtale med gruppen af bevillingskonsulenter. En af bevillingskonsulenterne fungerer som koordinator i forhold til CISUs sekretariat.
Arbejdet honoreres med en timetakst på kr. 600 + 12,5 % i feriepenge.
Læs mere om CISU og Civilsamfundspuljen på cisu.dk.
Yderligere information kan fås ved henvendelse til puljeleder Iben W. Rasmussen eller forvaltningskonsulent Alberte Maimburg på tlf. 86 12 03 42.
Ansøgningsfrist: 1. juni 2025.
Ansøgning på højst 1 side og CV indsendes elektronisk til: ans@cisu.dk.
Ansættelsessamtaler afholdes online onsdag den 18. juni 2025.