Indstilling af kandidater til bevillingsudvalget for Civilsamfundspuljen
Fra januar 2025 har bevillingsudvalget for Civilsamfundspuljen brug for tre nye medlemmer.
De to medlemmer skal repræsentere CISUs medlemsorganisationer, og det tredje medlem skal repræsentere en større, ikke-ansøgningsberettiget organisation eller relevant faglig institution inden for det danske udviklingssamarbejde.
Bevillingsudvalget har til opgave at træffe den endelige afgørelse vedr. ansøgninger til Civilsamfundspuljen. Ansøgningerne behandles først af eksterne Bevillingskonsulenter, som foretager en faglig og administrativ vurdering på baggrund af retningslinjerne for Civilsamfundspuljen. Derefter sendes en indstilling til bevillingsudvalget, som behandler indstillingen og træffer en endelige afgørelse.
Bevillingsudvalget består af ni medlemmer: Seks repræsentanter fra CISUs medlemsorganisationer, og tre repræsentanter fra større ikke-ansøgningsberettigede organisationer (f.eks. organisationer med strategisk partnerskabsaftale med Udenrigsministeriet) eller relevante faglige institutioner (f.eks. forskningsinstitutioner) indenfor det danske udviklingssamarbejde.
Læs mere om bevillingsudvalget her
Hver organisation/institution kan indstille en kandidat til posten. Organisationer med et medlem i bevillingsudvalget kan ikke indstille kandidater. For medlemsorganisationer gælder det RAISE, Dansk Mongolsk Selskab, UBU og Ghana Venskab, mens det for ikke-ansøgningsberettigede organisationer og faglige institutioner gælder Roskilde Universitet og Red Barnet.
Opgaven
Arbejdet ligger primært i forlængelse af ansøgningsfristerne i Civilsamfundspuljen.
I alt forventes ca. 240 ansøgninger om året fordelt på bevillingsudvalget. Desuden forventes deltagelse i 13 årlige møder (heraf ca. 4 online). Det vurderes, at der er cirka 150-200 timers indsats om året, men der er ingen fastlagte normer. Der ydes et årligt vederlag, som pt. er kr. 60.000, for medlemmer af bevillingsudvalget.
Medlemmet af bevillingsudvalget udpeges for to år ad gangen og kan forlænges en gang.
Læs mere om bevillingsudvalget, Civilsamfundspuljen og puljens retningslinjer på www.cisu.dk/puljer/civilsamfundspuljen/.
Udpegning og kriterier
Det er CISUs Bestyrelse, der udpeger medlemmet af bevillingsudvalget på baggrund af de indstillede kandidater. Der vil blive lagt vægt på følgende:
- Dokumenteret erfaring med formulering, vurdering og gennemførsel af udviklingsprojekter.
- Bredt kendskab til civilsamfundsorganisationer og deres indsatser og arbejdsformer ude og hjemme.
- Kendskab til Danmarks Udviklingspolitiske Strategi.
Ansøgningsprocedure
Kandidater skal indsende følgende tre dokumenter til CISU på ans@cisu.dk:
- Kort motivation fra bestyrelsen i den organisation, der foreslår en kandidat
- Kandidatens egen korte beskrivelse af relevante faglige erfaringer og motivation for opgaven
- CV for kandidaten
Forslag til kandidater skal være CISU i hænde senest søndag den 24. november 2024.
CISUs bestyrelse tager stilling til kandidater ud fra ansøgning, CV samt motivation fra bestyrelsen i den medlemsorganisation, der foreslår en kandidat. Der afholdes kun ansættelsessamtale, hvis CISUs bestyrelse finder det nødvendigt.
Det forventes, at kandidater udpeges i uge 51.
Yderligere spørgsmål vedr. bevillingsudvalget kan rettes til CISU (forvaltningskonsulent Alberte Maimburg 69 15 19 56).