Casestudie om ‘Citizen Initiatives for Global Solidarity’

Download rapporten her
Farvepulver i bod i Nepal Foto: Kim Jensen, CISU

Et komparativt casestudie om rollen af danske, hollandske, belgiske og franske 'borgerinitiativer for global solidaritet' i Nepal og Senegal

I de seneste årtier er antallet af borgerledede initiativer steget markant. Ikke kun i Danmark, men i hele Europa har borgerne etableret direkte relationer til udviklingsaktører i det globale syd. 

Der er forskel på måden dette er organiseret på i de forskellige lande. I Danmark er de fleste af disse initiativer ret organiserede og kan søge midler gennem CISU eller nogle af de andre nationale netværksorganisationer. Dette er tydeligt i dette komparative studie på tværs af fire europæiske lande, der bygger på forskning udført med partnerne til disse borgerinitiativer for global solidaritet (CIGS) i Nepal og Senegal.  

Denne undersøgelse er udført af Radboud Universitet i tæt samarbejde og med støtte fra flere civilsamfunds- og regeringsaktører.

Nogle af resultaterne er: 

  • Loyalitet og et årelangt engagement i partnerskabet værdsættes af de globale sydpartnere.  

  • Partnerskab med borgerinitiativer er foretrukket frem for partnerskab med større INGO'er på grund af denne loyalitet.
     

  • Den stabile finansiering gennem organiserede setups (såsom CISUs Civilsamfundspulje) fungerer som en katalysator for at skabe stærkere bæredygtig udvikling sammenlignet med, at hvert enkelt borgerinitiativ skal finde finansiering fra private kilder  

Læs flere resultater og forbedringsområder i rapporten. 

Download rapporten her

Se også disse værktøjer: