Fra Kenya til Jægerspris - global udvikling via grøn gastronomi

Projektperiode:

15.07.2024 - 30.06.2025

Beviliget beløb:

455.032,- DKK

Samlet budget:

455.297,- DKK

Organisation:

2030beyond

Partnere:

nomy corporation limited

Pulje:

OpEn - Udenrigsministeriets Oplysnings- og Engagementspulje

Indsatsområde:

OpEn

World goals:

Mål 2: Stop sult

Mål 12: Ansvarligt forbrug og produktion

Mål 13: Klimaindsats

Indsatser foregår i:

Denmark Kenya

Resume

Formålet med projektet er at engagere og oplyse efterskoleelever og folkemødegæster i køkkenfaglig bæredygtighed og udviklingssamarbejde med afsæt i Verdensmålene og princippet om Leave No One Behind. Projektets fokus er at give unge viden og handlekraft for særligt Verdensmål 2, 12 og 13 og gennem samspil med vores partner i Kenya at inspirere til konkrete handlinger på globale og lokale fødevare- problematikker. Oplysning af målgruppen kanaliseres via workshops og events faciliteret med fødevareelever, der deltager i et sideløbende GLOBUS-projekt. Undervisningsmaterialet udarbejdes i samarbejde med kokkeskolen Kenya Utalii College til brug før, under og efter workshops på Baunehøj Efterskole med udgangspunkt i bæredygtig fødevareproduktion og forbrug. Eleverne samskaber bæredygtig mad med perspektiver fra Kenya og klæder målgruppen på til at afvikle events på hhv. Madens Folkemøde og Folkemødet, Bornholm, hvor den sekundære målgruppe, folkemødegæsterne, engageres i projektet.