Overordnede mål
At unge mennesker i alderen 12 til 25 år i Ghanas Nordlige Region har tilstrækkelig viden om og udøver deres seksuelle og reproduktive sundhed og rettigheder.
Umiddelbare mål
1) Pr. 01.01.2016 støtter distrikts- og regionale myndigheder aktivt en ny seksualundervisnings model til brug i skolerne 2) Pr. 01.01.2016 anvender Ghana Health Service og de to største civilsamfundsorganisationer på området for seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder i den Nordlige Region en ny manual for brugen af unge mennesker og mødre som peer educators. 3) Pr. 01.01.2016 har en arbejdsgruppe i NNED (Northern Network for Education and Development) bestående af organisationer der arbejder med seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder ydet indflydelse på det regionale Ghana Education Service og Ghana Health Service samt de folkevalgte politikere in den Nordlige Region.
Målgrupper
Projektet omhandler landsbyer og skoler i de to distrikter Karaga og Savelugu/Nanton. Den primære målgruppe er som følger (andelen af M/K er angivet i parentes): - ISEP skolelærere 10 (50/50) - ISEP landsby facilitatorer 8 (50/50) - Skolebørn 12.960 (50/50) - Mødre som peer educators 48 (0/100) - Mødre i landsbyerne 1440 (0/100) - Børn i familier 5760 (50/50) - Unge peer educators 48 (50/50) - Unge mennesker i landsbyerne (50/50) Derudover er en række lokale myndigheder på forskellig vis involveret i projektet.
Resume
Formålet i dette projekt er at øge viden om seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder blandt unge mennesker i to distrikter i det nordlige Ghana, samt at få sat fokus på vigtigheden af seksualundervisning i skolerne. En undersøgelse fra projektets tidligere fase viste, at unge ikke har tilstrækkelig viden om deres seksuelle og reproduktive sundhed og rettigheder, og at de hovedsageligt får deres viden om sex fra andre unge, forældre og i skolen. Målsætningerne i ISEP II er at: 1) producere en model med tool kit, manual til undervisning og ideer til omkostninger ved at indføre seksualundervisning, 2)producere en manual til peer to peer og mødregruppe undervisning i sex-relaterede emner og 3)styrke en fortalervirksomhedsgruppe i et netværk af civilsamfundsorganisationer, som kan sætte fokus på vigtigheden af seksualundervisningen og lægge pres på de lokale myndigheder.