On CISU's Bulletin Board for member organisations, you have the opportunity to post announcements that are relevant to other organisations. This might include details about events, job vacancies, or insights from your work. The summary is distributed in CISU's newsletter, which is sent out twice a month to over 2,000 recipients
Med dagens ministerudnævnelser og ministerrokader sender regeringen et klart budskab om deres politiske prioriteringer. Dan Jørgensen forlader Ministeriet for Udviklingssamarbejde og Global Klimapolitik og afløses ikke af en ny minister. Fremover skal udenrigsministeren også forvalte det udviklingspolitiske ressortområde.
Af Hans-Jørgen Knudsen, landsleder for Spedalskhedsmissionen
Det bliver interessant at følge, hvordan den i forvejen travle udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen vil varetage det ministerielle ansvar for Danmarks udviklingspolitik. For få dage siden lancerede Udenrigsministeriet sin nye Afrika-plan, hvor der skal skrues op for Danmarks handel med og investering i afrikanske lande. En klar økonomisk prioritering.
Det er vores forventning, at regeringen på trods af afviklingen af Ministeriet for Udviklingssamarbejde og Global Klimapolitik fortsat har menneskerettigheder og organisering af civilsamfundet som bærende principper i bekæmpelsen af fattigdom. I den sammenhæng er øget beskæftigelse et naturligt mål.
Investeringer i det afrikanske erhvervsliv leder nok til flere arbejdspladser, men desværre ofte også til en koncentrering af kapital på færre og mere magtfulde hænder. Risikoen er, at de privilegerede, i endnu højere grad kan tilgodese egne interesser. Taberne bliver endnu engang de fattigste i byer og særligt på landet.
Det er i kampen for menneskerettigheder, demokratiudvikling og lige adgang til uddannelse og sundhed, at de fattigste får adgang til arbejdsmarkedet.
Torsdag den 5. September 2024 kl. 17.00 – 19.30 i FO lokaler Vester Allé 8, 8000 Aarhus C
Masaien Alias Ole Morindat, der er født på kraterbunden af den berømte uddøde vulkan Ngorongoro i Tanzania holder foredrag om "Pastoralisme i Tanzania". Alais vil være flankeret af masaien Elias Ndurway Mollel, som bor ved Lake Natron ved foden af Ol Donyio Lengai (Gudets bjerg) den eneste aktive vulkan i Østafrika samt af Bo Kristiansen – ”Den Hvide Maasai – Bankmanden fra Silkeborg”.
Sarah Nassja, Uganda fortæller om psyko-sociale indsatser for forældreløse børn og unge for at forbedre deres vilkår.
Vi søger et nyt forsikringsselskab at tegne erhvervsansvarsforsikring i, som dækker VERDEN.
Er der mon nogen, der vil dele, hvilket selskab de har tegnet deres police i? Så hører vi meget gerne fra jer: zs@tug-dk.org
Vil du være med til at udvikle en ungdomsorganisation, der består af passionerede frivillige?
Vi søger en ny medarbejder til vores sekretariat som både skal arbejde med lokalforeninger bestående af frivillige sundhedsinteresserede studerende, internationale partnerskabssprojekter og organisationsudvikling. Vi søger en person med bredt kendskab til foreningsarbejde. Se mere her:
https://imcc.dk/vil-du-vaere-med-til-at-udvikle-en-ungdomsorganisation-der-bestaar-af-passionerede-frivillige/
Anbefaling af bogholder.
Ved Charlotte Strandfelt – Bedre Syn Til Afrika.
Angående bogholder, så har vi valgt at skifte til Lene Brynk Jensen (se nedenfor), som er selvstændig bogholder og arbejder Freelance for mindre virksomheder og organisationer. Hendes virksomhed hedder HeadQ. Foruden at være bogholderiuddannet er hun uddannet erhvervssproglig korrespondent, så hun kan mere end bare bogføring.
Da jeg forstod, at I har flere der efterspørger bogholderi på deltid, har jeg rakt ud til vores bogholder, som kører vores regnskab i E-conomic. Hun kan være et godt alternativ til de foreninger som ønsker en bogholder, men ikke kan fylde en hel stilling. Hendes fortid i U-landforeningen har givet hende indblik i arbejdet med projekter og puljer, så hun starter ikke fra bunden.
Hun har tidligere boet i Odense, men flyttede for et halvt års tids tiden til Hvidovre, hvor hun bor i dag.
Jeg er oprindeligt uddannet bogholder, så jeg stiller store krav til vores bogholder, men hun får hermed min anbefaling.
Med venlig hilsen
Bedre Syn Til Afrika, Charlotte Strandfelt
Tlf. 28 99 46 98
Kære Charlotte.
Tak for at have mig i tankerne til dit møde hos CISU. – Og ja, jeg vil rigtig gerne tilbyde min hjælp til de foreninger, der kunne nyde godt af nogle timers regnskabsassistance.
Jeg har været bogholder for Ulandsforeningen Diálogos i perioden fra 2008 til 2020. – Inden da havde bogholderiet været på frivillige hænder, men skrappere krav til ulandsforeninger gjorde det nødvendigt at ansætte en bogholder.
Det har altid varieret, hvor mange timer foreningen havde brug for min hjælp, alt afhængig af, hvor mange projektansøgninger til CISU der gik igennem, og om der skulle klargøres årsregnskaber til revision. Derfor er det en udmærket idé, at tilbyde freelance hjælp til de foreninger, der ikke har budget til at ansætte en bogholder.
I mit lille firma hjælper jeg mindre virksomheder og NGO’er med bogføring og klargøring af projekt- og årsregnskaber til revisor.
De bedste hilsner / Best regards
Lene Brynk Jensen
HeadQ
Strandmarksvej 28A, 2.th.
2650 Hvidovre
+45 3032 6582
www.headq.dk
Er der nogen der kan anbefale et godt bogføringssystem som ikke koster alverden?
/Regitze Gottschalch - dsidenmark@gmail.com
Invitation til ny erfaringsudvekslingsgruppe møde
d. 25. juni 2024
Hermed inviteres du til første erfaringsudvekslingsmøde med MAK, NOAH og Colombia Solidaritet som del af vores i gang værende kapacitetsudviklings projekt ”Forvaltningsfællesskabet”
Som mindre CSO’er med stærkt engagement med vores partnere i Syd, har vi erfaret at det ofte er de administrative opgaver der kan komme til at halte lidt bagefter. Samtidig oplever vi stigende krav til dette fra donorer.
Formålet med denne gruppe er at skabe et let tilgængeligt samlepunkt for ligesindede CSO’er, hvor medarbejdere og frivillige kan søge sparring om administrative og finansielle spørgsmål. Gruppen vil også kunne bruges til at dele brugbare erfaringer, som måske kan spare vores sekretariater for lidt tid.
Derudover vil mange af de inviterede CSO’er have partnerskaber i Latinamerika til fælles og vil derfor kunne bruge gruppen til deling af oversatte ansøgning formater, kontekstanalyser mv.
Vi håber at ERFA-gruppen kan skabe rammerne for en tryg og uformel tone med lyst til at spare med hinanden.
Gruppen vil primært eksistere over Signal som er en krypteret kommunikations app hvor man både kan søge, dele dokumenter og have forskellige tråde, hvilket gør den perfekt til formålet.
Men for at komme godt fra start, vil vi gerne invitere jer til dette første netværksmøde i:
Solidaritetshuset, Griffenfeldsgade 41, 2200 København N
Tirsdag d. 25. juni 2024 kl. 11.00 til 13.00 hvor vi står for en let frokost til de fremmødte.
Meld gerne tilbage til Helene fra MAK på hss@makomiteen.dk så snart du ved om du kan deltage, så vi ved hvor mange vi skal købe frokost til.
De bedste hilsner fra
Mellemamerika Komiteen, Miljøbevægelsen NOAH og Colombia Solidaritet
Mission Afrika og SAT-7 søger en Development Officer til SAT-7’s udviklingsafdeling på Cypern. Dine opgaver vil være at udvikle medieprojektansøgninger samt koordinere implementeringen og sikre afrapportering til eksterne donorer. SAT-7 har fokus på MENA og Nordafrika og arbejder med mange for regionen, kontroversielle problemstillinger. Vi forventer, at du har relevant erfaring og uddannelse og kan kende dig selv i Mission Afrikas og SAT-7s værdier.
https://missionafrika.dk/jobopslag/development-officer/
Er der mon nogen, der har gode erfaringer med og kan anbefale et system, der er billigere og bedre end Collect? Så hører jeg gerne fra jer: mvl@tug-dk.org
Vores bank har bedt os om at finde en anden bank, da vi falder udenfor deres interesseområde for foreningskunder. Jeg vil derfor høre, om nogen kan anbefale en bank, som vil have foreningskunder med tilladelse til at overføre til udlandet.
Britta Bitsch, britta@jellingnet.dk
Dear CISU Member Organisations,
I'm a documentary producer and freelance journalist collaborating with Green Armenia Environmental and Educational NGO, based in Yerevan, Armenia.
Green Armenia has been actively involved in environmental protection, education, and advocacy in Armenia since 2019. Our mission is to promote civic education, sustainable development, raise environmental awareness, and advocate for stronger environmental regulations in the country. We also believe in the power of documentary films to raise awareness about global environmental issues and human rights.
We are currently seeking a Danish partner, a civil society actor (CSO), to collaborate with us on one of our projects and to apply together for the New Democracy Fund, New Cooperation Mechanism (NC), with an upcoming deadline of March 17, 2024. Despite the short notice and approaching deadline, please note that we have already developed core proposal content for both of the projects mentioned below.
Project Idea 1: "The Silent Threat of Untreated Wastewater"
One of our projects, "The Silent Threat of Untreated Wastewater," aims to address Armenia's dire environmental crisis due to inadequate wastewater management. Armenia is ranked 6th in Europe for pollution-related deaths. With only 1.3% of wastewater treated, 94% flows untreated into rivers, endangering aquatic life, triggering algal blooms, and contaminating crops. This poses severe health risks and underscores broader environmental hazards and human-induced climate change. Despite a decline from 25 Soviet-era treatment plants to only 6 operational ones today, none perform essential biological treatment. Our investigative documentary aims to raise awareness of these pressing issues through compelling human stories, expert interviews, and scientific evidence, advocating for immediate action to enhance wastewater treatment and safeguard both public health and the environment.
Project Idea 2: "The Eco Rights School"
The second project, "The Eco Rights School," is committed to addressing pressing environmental challenges in Armenia, including industrial pollution, unsustainable resource management, and corporate interests over public interests. These issues disproportionately impact communities, violating their fundamental rights. Through workshops and expert consultations, the project empowers stakeholders, including community members, youth, civil society organizations, and activists. By bolstering legal awareness and promoting environmental literacy, participants are equipped to defend their rights and collaborate effectively. With a focus on raising environmental awareness and promoting sustainable practices, the initiative aims to foster positive change towards a more environmentally conscious and accountable future in Armenia.
We are actively seeking organizations interested in or already working within our region and who share our vision and goals for promoting sustainable environmental change and awareness. Together, we can amplify our impact and contribute meaningfully to both local initiatives and the broader global environmental movement.
If interested or if you have any questions, please feel free to reach out for more information.
We welcome the opportunity to connect with you.
Best regards,
Vahe
Vahe Ohanyan
Producer I Journalist
Mobile: +37493-8484-76
E-mail: vaheohanyan@gmail.com
I konsulenthuset i-Strategi har vi besluttet at tilbyde gratis rådgivning et begrænset antal timer om måneden til CISUs medlemmer.
Vi ved, at det kan være svært at skrive det perfekte nyhedsbrev, op opsætte en god landingsside, eller komme i gang med at lave en god strategi til sociale medier. Måske har man ikke altid kompetencerne i sin forening, eller måske søger man bare gode tips og tricks.
Vi stiller derfor hele vores konsulenthus til rådighed - helt uden beregning for jeres forening. Vi kan hjælpe med alt fra søgemaskineoptimering (SEO), til sociale medier, kommunikationsstrategi, rådgivning ift hjemmesider, mm.
Tilbuddet gælder kun for CISUs medlemsorganisationer og kun i begrænset omfang månedligt. Tilbuddet omfatter ikke udførende arbejde - kun rådgivning.
Læs mere på istrategi.dk