Projektbesøg og workshops om det globale fødevaresystem

Projektperiode:

01.04.2025 - 30.06.2025

Beviliget beløb:

25.000,- DKK

Organisation:

MUNDU - Center for global dannelse

Pulje:

Oplysningspuljen

Indsatsområde:

Oplysningsaktivitet

World goals:

Mål 2: Stop sult

Mål 8: Anstændige jobs og økonomisk vækst

Mål 10: Mindre ulighed

Mål 12: Ansvarligt forbrug og produktion

Mål 13: Klimaindsats

Indsatser foregår i:

Ghana

Resume

Oplysningsaktiviteten består af et besøg af en kok og en facilitator fra Ghana Food Movement (GFM) som en del af MUNDUs projekt Køn, klima og madkultur, der er støttet af CISUs Connect for Global Change. Besøget omfatter en række aktiviteter og initiativer, hvor GFM formidler viden om det globale fødevaresystem, uligheder og bæredygtige alternativer gennem madlavning, workshops og dialog. Dette indebærer; To workshops for frivillige spilværter; Mini-workshops i bofællesskabet Toustrup Mark i samarbejde med Ghana Venskab og Røgen i Verden – Verden i Røgen og En workshop på Silkeborg Højskole for elever. Aktiviteterne har fokus på at formidle uretfærdigheder i det globale fødevaresystem gennem madlavning. Deltagerne vil få en sanselig oplevelse af fødevareproduktion og handel gennem traditionelle ghanesiske retter og diskussion om systemets sociale og økonomiske dynamikker.