Madkultur i Indien

Projektperiode:

31.07.2025 - 31.05.2027

Beviliget beløb:

145.963,- DKK

Samlet budget:

145.963,- DKK

Organisation:

Helena Fuur Hansen

Pulje:

OpEn - Udenrigsministeriets Oplysnings- og Engagementspulje

Indsatsområde:

Formidlingslegat

World goals:

Mål 3: Sundhed og trivsel

Mål 5: Ligestilling mellem kønnene

Mål 13: Klimaindsats

Indsatser foregår i:

India

Resume

Formålet er at give elever i 5.-6.klasse viden om indiske kvinders rolle i det unikke Dabbawala-system. Eleverne opnår indsigt i, og forbundethed til, den indiske madkultur, samt sundheds- og klimafordelene ved et hjemmelavet, vegetarisk måltid. De får færdigheder, der efterfølgende gør dem i stand til at handle og tage medansvar for den grønne omstilling gennem madlavning.